SPOT SNIMALI U SVOJIM KRAJEVIMA

ParamPaščad ekranizovao pjesmu "Dan, kad’ biće sve u redu"

U planu je i album koji snimaju za Lampshade Media
1358 pregleda 0 komentar(a)
ParamPaščad, Foto: Privatna arhiva
ParamPaščad, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski bend ParamPaščad, koji čine Stefan Pantović, Momčilo Radulović, Marko Milonjić i Ivan Ivanović, obradovaće 15. jula svoje fanove novim spotom, odsnosno ekranizacijom pjesme “Dan, kad’ biće sve u redu”, a scene su između ostalog snimali i u Bjelopavlićima.

Kako je u razgovoru za “Vijesti” otkrio Stefan Pantović, gitarista i vokal ovog sastava, novitet je i potpisivanje ugovora sa izdavačkom kućom Lampshade Media, a u istom intervjuu otkrio je i gdje ih crnogorska publika može čuti ovog ljeta.

Na početku razgovora, muzičar se pohvalio i novom saradnjom sa izdavačkom kućom iz Srbije.

“Priča sa Lampshade Media postoji već neko vrijeme, ali je sada ozvaničena i veoma nam je drago da se nalazimo u takvoj kući, i da uz Who See budemo predstavnici crnogorske scene”, ističe on.

Na pitanje da li će ta saradnja donijeti i album, Pantović odgovara potvrdno.

“Prvi album ParamPaščadi koji nosi naziv ‘Na Putu ka Suncu’ će izaći na svim digitalnim platformama pod Lampshade Media. Ta saradnja može donijeti i novitete u smislu izdavaštva u Crnoj Gori u saradnji sa našim Studio Stivi, koji uskoro pokreće svoju izdavačku kuću ‘Stivi Music’”, pohvalio se sagovornik Vijesti.

“Sve to smo pokrenuli da bismo, koliko možemo pomogli izvođačima koji su nam ukazali povjerenje i dali šansu našoj kući da im radi pjesme i albume, da kad snime album ima neko da stane iza njih u smislu marketinga i izdavanja, a samim tim u budućnosti i našim bendovima ParamPaščad, Bubnjivi & Psi”, otkriva on.

Kako otkriva, za dva dana, publika će moći da pogleda i novi spot njihovog sastava ParamPaščad, a Pantović ističe da se radi o ekranizaciji pjesme koja je već poznata onima koji prate rad benda.

“U pitanju je pjesma ‘Dan, kad’ biće sve u redu’, pa publici koja prati naš rad je poznata, čuli su je na koncertima, a i akustična verzija te pjesme je iskorišćena za video najavu našeg nastupa na Lake Festu 2017, tako da je ušla u uši publici još tada”, pojasnio je muzičar, koji je otkrio i ko je bio zadužen za snimanje.

“Spot je radila ekipa iz Mediataga, Ivan Mandić i Nebojša Perković Medo, kroz njihov rad, pristup poslu i posvećenost tome, znali smo od prvog trenutka da bismo voljeli da njihovo oko uhvati te kadrove, i nismo pogriješili”, zaključuje on i dodaje da su i sami članovi benda ParamPaščad učestvovali u osmišljavanju priče spota.

“U stvaranju spota učestvovali smo do granica našeg umijeća. ParamPaščad su napisala scenario za spot, naš saborac Momčilo Radulović je uradio kolor korekciju za finalnu verziju, sve to plus Mandino i Medovo umijeće u video produkciji donijeli su proizvod koji smo zamislili u startu, što nas jako raduje”, objasnio je on, a potom otkrio i lokacije koje su odabrali za set.

“Spot je sniman u krajevima odakle smo mi, dakle u Bjelopavlićima i okolini. Veći dio spota sniman je na Kopilju, Radovču, a naravno nije moglo proći da ne snimimo rijeku Zetu u našem Spužu”, istakao je muzičar.

“S obzirom na odličnu pripremu spota i efikasnost ekipe iz Mediataga na setu je bilo opušteno, nismo imali nekih problema svevišnje ili tehničke prirode, pa je sve prošlo lagano u jednom prelijepom druženju. Jos jednom ‘shout-out’ to Mediatag”, prenio je on dio atmosfere.

U istom razgovoru, Pantović je nagovijestio i da bi publika mogla očekivati novi materijal, odnosno singl u narednom periodu, a možda i još jedan spot.

“Pa ideje se mijenjaju iz dana u dan, tako se pokazalo do sad, pa ne bih konkretno pričao, ali da, u planu je da uskoro izađe još jedan spot prije albuma”, otkrio je on, dodajući da ako stvari budu tekle po planu tu neće stati.

“Krajem ljeta, početkom jeseni, bi trebalo da ekranizacijemo i pjesmu za koju postoji velika šansa da će biti kolaboracija sa jednim od najunikatnijih vokala današnje scene regiona, ali neka ostane iznenađenje”, ispričao je muzičar.

“Uz taj spot bi i izašao i album prvijenac ‘Na putu ka suncu’ na kojem će biti i potpuno novih pjesama koje publika nije slušala do sada, album će brojati oko desetak pjesma, zavisi od samog izbora unutar benda”, odgovara on.

Na kraju, Pantović otkriva i gdje će crnogorska publika moći da ih čuje tokom ljeta.

“Publika nas može u skorijem periodu čuti na Montenegro Beer Festu na Cetinju 28. jula, a ima zakazanih nastupa i za avgust i septembar, ali o tome će biti blagovremeno obaviješteni putem naših stranica na društvenim mrežama. Ostajte mi dobro, jedna ljubav od Paščadi”, poručio je on.