Toni Cetinski oslobođen optužbi za nesreću u kojoj je poginuo muškarac

Muškarac je u teškom pijanom stanju od 3,46 promila na leđima ležao na cesti Puste ulice kada je Cetinski vozeći "mercedes" prešao preko njega
1227 pregleda 0 komentar(a)
Cetinski, Foto: Screenshot/YouTube
Cetinski, Foto: Screenshot/YouTube

Hrvatski pjevač Toni Cetinski nepravosnažno je danas oslobođen na pazinskom sudu zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 3. novembar 2017. u Pustoj ulici u Rovinju, kada je pregazio pješaka koji je ležao na putu, prenosi Indeks.

Optužnica pulskog državnog tužilaštva teretila je Cetinskog da je 3. novembra 2017. iz nehaja izazvao saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala smrt 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina.

Naime, muškarac je u teškom pijanom stanju od 3,46 promila na leđima ležao na cesti Puste ulice kada je Cetinski vozeći "mercedes" prešao preko njega.

U optužnici je navedeno da je za upravljačem sjedio u zavaljenom položaju, što je Cetinski u iznošenju obrane negirao i izjavio da mu je pozicija sjedišta ista otkako vozi taj automobil.

Gotovo svi ispitani svjedoci potvrdili su da je ulica u kojoj se nesreća dogodila jako uska i nepregledna, a posebno krivina gdje se nesreća dogodila, da u trenutku nesreće u ulici nije bilo znaka za ograničenje brzine te da je on postavljen nedavno s ograničenjem brzine od 20 kilometara na sat.

"Ono što ti najviše ostane u sjećanju je taj trenutak nesreće i činjenica da ništa nisam mogao napraviti da to izbjegnem. Još pri tome nisam mogao pomoći čovjeku", rekao je Cetinski nakon suđenja. "To je ono što će mi ostati u glavi cijeli život", dodao je.

Bonus video: