Parampaščad predstavnici crnogorske scene u ovogodišnjem “Party Busu”

Parampaščad važe za jedan od najtalentovanijih mladih rok bendova u Crnoj Gori, koji je već imao nekoliko uspješnih festivalskih nastupa, dok su publiku kupili singlovima “Kilometri” i “Komadi”
82 pregleda 0 komentar(a)
Parampaščad, Foto: Privatna arhiva
Parampaščad, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.06.2018. 08:00h

Nikšićko Rock’s Party Bus prošlog ljeta ugostio je tri srpska benda, a ovog će u programu učestvovati i jedan crnogorski - Parampaščad. Oni će dijeliti “Party Bus” sa srpskom hip hop grupom Bad Copy i jednim od bendova koji su obilježili ex YU rok scenu Kerber, sa kojima će nastupiti u Plužinama, Podgorici i Baru.

Parampaščad važe za jedan od najtalentovanijih mladih rok bendova u Crnoj Gori, koji je već imao nekoliko uspješnih festivalskih nastupa, dok su publiku kupili singlovima “Kilometri” i “Komadi”. Nedavno su objavili i singl “Život moj” sa kojim su najavili i predstojeći debi album.

“Ideja Party Busa je sjajna, mini turneja od grada do grada, posebno za naš bend koji je na neki način nov na sceni. Dijeliti binu i družiti se sa bendovima kao što su Bad Copy i Kerber za nas predstavlja veliku čast i odličnu promociju i nadam se da će druženje sa tim ljudima na nas uticati veoma inspirativno”, poručio je u razgovoru sa “Vijestima” frontmen Parampaščadi Stefan Pantović.

Njegov bend nastupiće sa srpskim kolegama 5,u četvrtak 5. jula u parku prirode „Piva“ u Plužinama, dan kasnije na glavnom šetalištu u Baru, a program će biti zaključen u subotu 7. jula koncertom u Podgorici koji će se održati u Njegoševoj ulici. Parampaščad su nedavno svirali i na Rokumentarnim danima u Nikšiću, gdje je prikazan i kratki film o ovom sastavu.

“Publika može očekivati da čuje naše stvari koje će biti na prvom albumu koje smo svirali na Lake Festu i Rokumentarnim danima, ali i još neke koje smo napravili u posljednjem periodu. Daćemo sve od sebe da publici bude nezaboravno”, obećao je Pantović.

On je ranije otkrio da njegov bend pregovara sa beogradskom etiketom Lampshade Media o objavljivanju debi albuma, koji će uskoro biti gotov, a čekanje je prekraćeno singlom “Život moj”.

“Singlom ‘Život moj’ mi u bendu smo bili zadovoljni i prije nego što je objavljen, a od publike smo dobili veoma pozitivan fidbek, što nam je ukazalo da smo na pravom putu da ih ne iznevjerimo albumom. U glavi je plan da sljedeće što izađe bude album, ali neka ide sve svojim tokom, možda opet bude singl, ko zna”, ostavio je frontmen mogućnosti otvorene.

U međuvremenu, predstoji ljetnja festivalska sezona, a Pantović je uvjeren da nastupa neće faliti.

“Nastupamo na leskovačkom Drum Dum festivalu 14. jula u revijalnom dijelu uz Vlatka Stefanovskog i bend iz Kumanova Ki. Na Lake festu 11. avgusta ćemo nastupiti sa našim drugarom Ivanom Ivanovićem u sklopu projekta Bubnjivi. Nije isključeno da ćemo popuniti ljeto svirkom u nekom od crnogorskih klubova,ali o tom potom”, zaključio je muzičar.

Svi koncerti u okviru “Party Bus” programa će biti besplatni, a počinjaće od 19 časova.

Bonus video: