Uskoro spot i EP od pet pjesama

Budvanski reper LoYo objavio prvi singl “Fresh”, za koji kaže da najavljuje projekte na kojima radi
1148 pregleda 1 komentar(a)
U hip hop se zaljubio u srednjoj školi: Nikola Lojanica LoYo, Foto: Privatna arhiva
U hip hop se zaljubio u srednjoj školi: Nikola Lojanica LoYo, Foto: Privatna arhiva

U Crnoj Gori se polako rađa nova generacija repera koje karakteriše privrženost modernijem zvuku, trepu ili bliskim formama, a jedan od onih koji čine taj talas je i mladi Budvanin Nikola Lojanica koji nastupa pod pseudonimom LoYo, što je igra riječima sa njegovim inicijalima i skraćenicom YOLO (You only live once - u prevodu sa engleskog “Samo jednom se živi”).

On je nedavno objavio svoj prvi zvanični singl “Fresh” koji se može poslušati na YouTube servisu.

“Sve se desilo spontano, čuo sam sasvim slučajno u daljini ritam i riječi su same počele da dolaze. Muziku je radio moj drugar iz Beograda Ghost”, kazao je LoYo u svom prvom razgovoru za “Vijesti”.

Nekadašnji student informacionih tehnologija, Lojanica se u hip hop zaljubio još kao srednjoškolac, a sudeći po njegovim riječima sad je spreman da se ozbiljno upusti u stvaranje i “Fresh” je samo početak njegove priče.

“Sve je počelo tako što sam se sastao sa par drugova i bacali smo fristajl. Nakon toga sam počeo da pišem tekstove i uklapam ih uz muziku. Privukla me neka ta neka hajp energija kod hip hopa i prosto muzika mi je jedna od izlaznih tačaka iz svih problema”, objašnjava on.

Budvanski reper još nije imao javne nastupe, ali očekuje da će se to uskoro promijeniti.

“Počeo sam da repujem u prvom razredu srednje škole. Objavljivao sam neke pjesme i ranije, ali sam ih makao sa Interneta jer sam promijenio pravac i stvorio svoj tempo i stil. Želim ozbiljno da se bavim muzikom, pa ćemo vidjeti šta će biti”, dodaje LoYo. On je ocijenio da je domaća hip hop scena slabo zastupljena u Crnoj Gori, uprkos tome što ima veoma kvalitetnih izvođača, što kaže da ga raduje. Što se tiče balkanskih repera, volio bi da ostvari saradnju sa sve popularnijim banjalučkim reperom Klincem.

Do tada nastavlja da radi punom parom i ističe da je “Fresh” samo početak, pa se uskoro mogu očekivati i nove stvari od njega. “Vrlo brzo ću objaviti novi singl, spot smo već snimili, trenutno je u pripremi, ne bih još da otkrivam detalje dok ne izađe, biće to nešto novo od mene. Takođe je u pripremi i moj solo projekat 1 IP projekat od pet pjesama, ali o tome će biti više informacija na mom Instagram profilu - loyo_oo”, najavio je reper.

Bonus video: