Jedinstvena muzička vizija

ZZ Quartet predstaviće se prvi put crnogorskoj publici u ponedjeljak 28. oktobra
340 pregleda 0 komentar(a)
ZZ Quartet, Foto: Ytimg.com
ZZ Quartet, Foto: Ytimg.com

U okviru programa Majstori džeza crnogorskoj publici premijerno će se predstaviti ZZ Quartet u ponedjeljak, 28. oktobra u Velikoj sali KIC-a.

“Gostovanje ovog ansambla predstavlja ekskluzivitet na našoj muzičkoj sceni, s obzirom da nikada ranije nije nastupao u Crnoj Gori, niti su njegovi članovi gostovali kod nas pojedinačno ili u drugim muzičkim formacijama. Muzička kritika i publika širom svijeta rangirala je ZZ Quartet i njegove članove u sam vrh savremene džez muzike”, stoji u saopštenju.

ZZ Quartet čine iskusni majstori džeza gitarista Ratko Zjača (Hrvatska/Holandija), harmonikaš Simone Zankini (Italija), bubnjar Adam Nusbaum (SAD) i kontrabasista Martin Đakonovski (Makedonija/Njemačka).

Pored dugogodišnje zajedničke saradnje u bendu ZZ Quartet, pomenuti muzičari snimili su tri zajednička albuma: “Beyond the Lines”, “The Way We Talk”, i u širem sastavu “Don’t Try This Anywhere”, koji je osvojio nagradu Orpheus za najbolji album snimljen u Italiji 2016. godine. Četvrti album “live” je u pripremi. Pored dugogodišnje saradnje u okviru ZZ Quarteta, četvorica umjetnika imaju svoje odvojene karijere, svirali su i snimali sa kremom svjetske džez scene, broje na hiljade nastupa na međunarodnim festivalima džeza i scenama širom svijeta, kao i brojne snimke koje su ostvarili za renomirane izdavačke kuće. Ovi muzičari imaju jedinstvenu muzičku viziju i vrhunske sposobnosti da se poigravaju s brojnim žanrovima, dok u isto vrijeme zadržavaju individualan pristup i visoki kvalitet svoje muzike širokog izražajnog opsega.

Bonus video: