Consigliere: Nadam se da ću se probiti do vrha balkanske hip hop scene

“Sve je počelo kada sam tražio instrumetale na profilima već afirmisanih producenata i naletio sam na bit koji je radio momak iz Beograda, poznat pod imenom Popov. Prvi dio pjesme sam napisao veoma brzo, riječi su same iz mene izlazile, a drugi tek poslije nekog vremena, jer je ‘rajm buk’ prepun tekstova i potpuno sam zaboravio da ova pjesma čeka da se dovrši”
553 pregleda 0 komentar(a)
David Baštrica Consigliere, Foto: Privatna arhiva
David Baštrica Consigliere, Foto: Privatna arhiva

Na crnogorskoj hip hop sceni u posljednje vrijeme pojavilo se nekoliko novih imena, mladih repera koje karakteriše moderan zvuk, a koji su u proteklih mjesec dana objavili neke od svojih prvih pjesama. Nedavno je za “Vijesti” o svom prvom singlu pričao LoYo, a među pomenutima je i budvanski reper David Baštrica, koji nastupa pod pseudonimom Consigliere. On je objavio svoj drugi singl “Penicilin” koji se može poslušati na YouTube servisu.

“Sve je počelo kada sam tražio instrumetale na profilima već afirmisanih producenata i naletio sam na bit koji je radio momak iz Beograda, poznat pod imenom Popov. Prvi dio pjesme sam napisao veoma brzo, riječi su same iz mene izlazile, a drugi tek poslije nekog vremena, jer je ‘rajm buk’ prepun tekstova i potpuno sam zaboravio da ova pjesma čeka da se dovrši”, ispričao je Baštrica za “Vijesti”. Na njegovom YouTube kanalu ConsigliereTV može se čuti i njegova prva pjesma “Tik-Tak” objavljena u februaru, a mladi reper kaže da se u hip hop zaljubio još od malih nogu.

“Taj drugačiji zvuk koji nije većina slušala meni je bio dosta primamljiv kao umjetnost. Smatram da je vremenom hip hop evoluirao i da ovo što se sada radi na našim prostorima, poznatije kao trep, je samo jedna od grana hip-hopa, jer su umjetnici odavde uspjeli da nešto što je dugo bilo andergraund da podignu na viši nivo da postane mejnstrim. Imam osjećaj da repujem od kad sam se rodio i znam sigurno da nikad neću prestati”, uvjerava Consigliere, koji inače završava Srednju brodomašinsku školu u Kotoru.

On do sad nije imao javnih nastupa, ali se nada da će se to u skorijoj budućnosti promijeniti, a pričajući o crnogorskoj rep sceni kaže da je ona u razvoju i da se nije probila onoliko koliko zaslužuje. Na njoj je međutim već našao neku vrstu mentora.

“Cijenim rad mog sugrađanina Dobble, koji mi je dostao pomogao što se tiče pronalaska studija i snimanja, i koji mi na neki način sugeriše kada pišem tekstove na šta bi trebalo da obratim pažnju, što je dobro, a šta nije. Iskreno, nemam preveliku želju da ostvarim saradnju sa nekim sa ove scene. Naravno, daleko od toga da nemam poštovanja za sve njih, ali najviše od svega bih volio da provedem vrijeme u studiju sa Reksonom iz beogradskog sastava VIP. Volio bih da sa njim popričam o nekim stvarima vezanim za muziku kojom se bavimo, jer ga lično smatram za najboljeg MC-a na ovim prostorima”, ističe Consigliere.

Mada je tek počeo da objavljuje prve pjesme, budvanski reper ne krije da ima velike ambicije.

“Na ovoj našoj sceni iskreno se nadam da ću uspjeti da dođem do samog vrha. Ne mislim samo na crnogorsku, već cjelokupnu balkansku scenu, mislim da ću se ostvariti u onome što najviše volim da radim, a to je muzika”, ubijeđen je on.

Do ostvarenja nametnutnog cilja Davidu Baštrici preostaje da radi punom parom, a planovi za naredni period već su posloženi, pa reper najavljuje da se uskoro može očekivati još pjesama od njega, ali i prvi spot koji će odraditi u karijeri.

“U planu imam da do Nove godine snimim još jedan singl, nadam se da će doći i do realizacije spota, ali o tom potom”, kaže reper. On je istakao i da će publiku o svom radu obavještavati putem svoje zvanične Instagram stranice Consigliere_Bastriccioni.

Bonus video: