"par godina za nas"

Večeras koncert posvećen grupi EKV

Na godišnjicu smrti frontmena Milana Mladenovića, crnogorski muzičari izvodiće pjesme beogradskog benda
1261 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Već godinama NVO “Muzika, alternativa, kultura” na dan smrti frontmena Milana Mladenovića organizuje tradicionalne koncerte posvećene njegovom kultnom ex YU rok bendu Ekatarina Velika u glavnom gradu Crne Gore, a ponekad i šire, pa će takav slučaj biti i ovog novembra.

Večeras će se u Alternativnom kulturnom centru u Podgorici održati, kako su naveli organizatori, autorski omaž Milanu Mladenoviću i grupi EKV.

Koncert u čast jednog od najznačajnijih rok autora sa prostora bivše Jugoslavije nosiće naziv jedne od pjesama beogradskog sastava - “Par godina za nas”, a održaće se tačno 25 godina od smrti pjevača i gitariste koji je preminuo u Beogradu 5. novembra 1994.

Kao i prethodnih godina, pjesme EKV-a u akustičnoj varijanti izvodiće crnogorski muzičari iz autorskih bendova, mada organizatori nisu željeli da otkrivaju njihova imena. Ove koncerte najčešće su izvodili frontmen Autogenog treninga Dino Kapetanović i nekadašnji klavijaturista nikšićki grupe Marble, direktor Bedem festa Petar Šundić.

Početak ovogodišnjeg koncerta zakazan je za 21 sat, a ulaz će koštati tri eura.

Preporučujemo za Vas