Slavko Kalezić posvetom majci rasplakao prisutne

“Uvijek sam znao da sam stvoren za nešto više”, poručio je Kalezić sa bine na kojoj se našao u crno-narandžastom kostimu, ovaj put bez slavne pletenice na glavi
7063 pregleda 9 komentar(a)
Slavko Kalezić na predstavljanju projekta "Moja istina", Foto: Savo Prelević
Slavko Kalezić na predstavljanju projekta "Moja istina", Foto: Savo Prelević

Kada je prije osam godina promovisao svoj prvi singl i spot "Muza", Slavko Kalezić je ustanovio sebe kao multimedijalnog umjetnika, a sve ono što je pokazao te večeri bilo je prisutno i sinoć u podgoričkom hotelu Ramada, gdje je predstavio svoj multimedijalni projekat "Moja istina", svojevrsnu adaptaciju svoje istoimene autobiografske knjige.

Kao i prije osam godina, ali sad na većem produkcijskom nivou, Kalezić je izveo svoje pjesme među kojima su se našle dvije nove, uz prateći video sadržaj, koreografiju i monologe između numera u kabaretskom stilu.

Bio je to njegov umjetnički manifest, u koji je uklopio sve ono što zna i voli da radi, od ljubavi prema glumi do želje da svoje nastupe koliko je moguće približi stadionskim performansima svojih muzičkih uzora poput Bijonse, izmamvši osmijehe prisutnih i ovacije na kraju, uz duplu porciju aplauza.

Slavko Kalezić na predstavljanju projekta "Moja istina"
Slavko Kalezić na predstavljanju projekta "Moja istina"(Foto: Savo Prelević)

“Uvijek sam znao da sam stvoren za nešto više”, poručio je Kalezić sa bine na kojoj se našao u crno-narandžastom kostimu, ovaj put bez slavne pletenice na glavi.

Podgoričkom umjetniku nikad nije falilo samopouzdanja u javnim nastupima.

Može da zvuči prepotentno kada, kao sinoć, sebe opisuje kao "žrtvu preko koje se prelamaju koplja za bolje", tvrdeći da "samo izuzetno inteligentni ljudi mogu da ga razumiju", ali je Kalezić neko ko svoj posao shvata vrlo ozbiljno i ko je sposoban da duboko podijeli publiku, ali i natjera svakoga da ima mišljenje o tome što radi.

U periodu kada je pop scena u Crnoj Gori živahna koliko i grobnica Tutankamona, on je tu jedan od rijetkih koji je sposoban da uzburka duhove, čega je svjestan i uživa u tome.

Tako je nakon izvođenja pjesama "El Ritmo", "Ljuljaj me nježno" i evrovizijske "Space" uslijedila premijera nove "Love Letter" (u prevodu - ljubavno pismo), za koju je poručio da je njegov odgovor na sve negativne komentare koje je izazvao.

Slavko Kalezić na predstavljanju projekta "Moja istina"
Slavko Kalezić na predstavljanju projekta "Moja istina"(Foto: Savo Prelević)

Sa onima koji ga ne vole obračunao se i u jednom od svojih monologa, a nije štedio ni svoje kolege, "umjetnike praznih duša" koji se, kako reče, kompromituju radi materijalnih dobiti.

Među pričama koje je servirao sa bine našao se i triler o tome kako je zakasnio na let za Stokholm, gdje je imao nastup, zbog neimenovanog saputnika koji se prežderavao.

Prikazan je snimak njegovog učešća u britanskom X Factoru, dotakao se i Evrovizije za koju je kazao da mu je donijela sve, a vrhunac je ostavio za kraj kada je pjesmu posvetio "heroini svog vremena, ženi lavljeg srca i istančane duše" - svojoj majci.

Balada koju je izveo, ovaj put u novom kostimu, vjerovatno je i najzrelija pjesma do sad u njegovom opusu, kojom je rasplakao mnoge od prisutnih.

Bonus video: