Lika Kolorado sprema novi album

Album naziva “Kontura” donosi deset novih pjesama, a biće objavljen naredne godine
433 pregleda 0 komentar(a)
Lika Kolorado, Foto: Facebook/Lika Kolorado
Lika Kolorado, Foto: Facebook/Lika Kolorado

Hrvatski sastav "Lika Kolorado" početkom iduće godine objaviće novi, drugi studijski album naziva “Kontura” sa deset novih pjesama. Ovih decembarskih dana bend vrijedno radi u studiju na završnom poliranju pjesama sa producentom Srđanom Sekulovićem Skansijem.

“Dok su se pjesme prvog albuma krile po fijokama godinama, s ‘Konturom‘ smo imali tabulu razu, prazno polje da ga popunimo od nule nadalje. Valjda zbog naših godina ovo je album gdje se, između ostalog, suočavamo s nesigurnostima prema životnim odlukama, ovo je taj album gdje šizimo. Na njemu smo radili puno duže nego što smo mislili, pun je ljubavi, suza i znoja i nadamo se će vam se svidjeti”, kazao je frontmen Filip Riđički koji je i na novim pjesmama dio autorskog tandema sa gitaristom Vanjom Senčarom, a rezultat je tekstualno, svirački i produkcijski zreliji i snažniji album.

Već prvi singl "Gospođa" obećava, a odlično se kotirao na brojnim top listama. Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Pavle Gulić (bubanj) i Vanja Senčar (gitara) ili perspektivna indie rock četvorka Lika Kolorado iza sebe ima nekoliko relevantnih muzičkih nagrada, nekoliko solo svirki, iskustvo nastupa na mnogim festivalskim pozornicama, pa i jednoj od najvećih u regiji – onoj INmusic festivala.

Bonus video: