KIC pop hor objavio spot za pjesmu "Teče Tara"

Spot je imao predpremijeru na svečanoj državnoj akademiji "Slobodna je Crna Gora" u CNP-u, kojom je obilježeno 75 godina od oslobođenja Crne Gore
2668 pregleda 3 komentar(a)

Podgorički KIC pop hor objavio je, povodom 75 godina od oslobođenja Crne Gore, spot za partizansku pjesmu "Teče Tara".

"Spot je sniman na nekoliko lokacija, a motivi su, uz rijeku Taru, poznati mostovi iz različitih perioda izgradnje države koji su simboli svog vremena i slobodarskog duha crnogorskog naroda: most na Đurđevića Tari, Željeznički most na Maloj rijeci i jedan od najvećih neimarskih poduhvata 21. vijeka - most Moračica. Spot donosi i priču o dječaku kojeg slavna partizanska prošlost, junaštvo predaka, rijeka i djetinjstvo inspirišu da postane graditelj mostova", , saopšteno je iz Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović".

Spot je imao predpremijeru 16. decembra, na svečanoj državnoj akademiji "Slobodna je Crna Gora" u CNP-u, kojom je obilježeno 75 godina od oslobođenja Crne Gore.

KIC pop hor je pjesmu, sa dirigentom Sašom Barjaktarovićem i solistkinjom hora Tamarom Pavićević, snimio u muzičkom studiju "Adrenalin" Boba Stanišića u Podgorici. Reditelj je Gojko Berkuljan, a spot je rađen je u produkciji “Media Solution” koju potpisuje Vladimir Cvijetić. Nepoznati su autori muzike i teksta za ovu pjesmu, vokalni aranžman je uradio Saša Barjaktarović, a instrumentalni Saša Gajić.

Autorka scenarija je Sandra Vujović, a u spotu uloge tumače Vuk Radojević i Nemanja Dragović. Direktorica projekta je Snežana Burzan, menadžerka hora.

Iz KIC-a podsjećaju da je oko 40 članova hora za dvije ipo godine postojanja priredilo više od 50 koncerata, a od toga 22 iz serijala "Bez dileme - antifašizam", kako u zemlji tako i u regionu, u Beogradu, Sarajevu i Prijepolju, a prošlog 29. novembra su promovisali svoj prvi spot "Bilećanka".

Bonus video: