MAC: Ćetkoviću i dvojcu Who See nagrada za pop kolaboraciju

Održana druga regionalna dodjela Music Awards Ceremony, više stotina poznatih ličnosti iz svijeta muzike prošetalo je crvenim tepihom
2009 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Alibabić i članovi saastava D-mol prisustvovali ceremoniji, Foto: Privatna Arhiva
Danijel Alibabić i članovi saastava D-mol prisustvovali ceremoniji, Foto: Privatna Arhiva

Svjetlosni i scenski efekti, raskošna scenografija i kostimi, kao i muzički nastupi izvođača iz zemalja regiona obilježili su preksinoć drugi Music Awards ceremony - MAC u Štark Areni.

Pred sam početak večeri više stotina poznatih ličnosti iz svijeta muzike prošetalo je crvenim tepihom.

Specijalno za ovogodišnji MAC scenografiju je činilo šest povezanih pokretnih bina površine od preko 800 m2, koje su bile kaskadno postavljene, sa pokretnim elementima, ali koje su se i same kretale po prostoru Arene. Postavljen je i laser šou za koji je bio zadužen Kvan ShowProduction, poznat po svojim spektakularnim multimedijalnim nastupima, 3D mapingu, hologramima.

U nekim od nominacija našli su se Bojan Marović, Nenad Knežević Knez, Danijel Alibabić, koji su prisustvovali ceremoniji, no jedini koji se mogu pohvaliti nagradom od crnogorskih izvođača su Sergej Ćetković i Who See koji su imali najviše glasova publike u konkurenciji za najbolju pop kolaboraciju.

Tokom večeri uručene su nagrade, a specijalno priznanje za životno djelo dobio je Oliver Mandić koji je ovom prilikom nastupio nakon 35 godina.

“Nije lako dobiti nagradu za životno djelo u ovim godinama, ali bolje je dobiti priznanje nego virus. Težak je ovo posao, do sad sam odmarao, ali mi je drago što sam napokon na sceni”, kazao je Mandić.

Nagradu za najbolju pop numeru u ženskoj i muškoj kategoriji dobili su Lena Kovačević i Petar Grašo, dok je Saša Matić proglašen pjevačem godine, a Nina Badrić pjevačicom godine.

U čast i sjećanje na nedavno preminulog repera Dalibora Andonova Grua njegovi prijatelji Marko Luis, Tijana Dapčević, Ivana Negativ, Bane MVP i drugi, izveli su nekoliko njegovih pjesama poput “Srce”, “Biću tu” - poručivši “Gru tu je”.

Nagradu za najbolji muzički video dobila je Nataša Bekvalac, a najuspješnija muzička obrada bila je obrada Frajli i Tijane Dapčević. Između uručenja nagrada mnogobrojni izvođači poput Lepe Brene, Slobodana Trkulje, Nine Badrić, Senide, Jelene Rozge, imali su pojedinačne nastupe.

Nagrada za neizbrisiv trag u narodnoj muzici pripala je posthumno Šabanu Šauliću, po kome je i od ove godine ponijela ime. MAC nagrada za najbolju pop-rok numeru otišla je u ruke Parnom valjku, a za koncert godine Mariji Šerifović, dok je za najuspješniju rok numeru proglašen pjesma Van Goga.

Tonči Huljić je za ovu priliku pripremio posebno klasično izvođenje pjesme Olivera Dragojevića ”Dvaput san umra” uz orkestar i hor. Nagrada za najbolju rep i hip-hop numeru pripala je Smoke Mardeljanu, a ona za alternativnu pop numeru uručena je Buč Kesidiju. Za trep numeru proglašena je pjesma “Mišići” koju izvodi Senidah.

Ovogodišnju dodjelu nagrada obilježio je veliki broj mladih jutjubera, a nagradu za najbolju jutjub zvijezdu ponijeli su Voyage i Breskvica

Bonus video: