Glupo je da Negativ ne postoji

Basista beogradske rok grupe Milen Zlatanović najavljuje nastup u Podg
3500 pregleda 0 komentar(a)
Muzička grupa Negativ, Foto: Privatna arhiva
Muzička grupa Negativ, Foto: Privatna arhiva

Članovi srpske rok grupe “Negativ” nakon petogodišnje pauze ponovo su se okupili prethodne godine, a prvi nastup imali su na prvom izdanju Montenegro Beer festa krajem jula na Cetinju. Tokom ovog mjeseca, tačnije 20. februara imaće priliku da ih čuje i publika u Podgorici i to u Welder pubu.

“Na Cetinju je bio naš prvi nastup nakon okupljanja benda i to je zaista super prošlo. Kao što sam rekao prije svirke, zvučimo i sviramo bolje nego ranije, tako da je žalosno da Negativ ne nastupa. Na svu sreću, nijesmo se samo mi uželjeli publike, već i ona nas, tako da smo nakon Cetinja imali nastupe u Beogradu, Sarajevu, a sada nas čeka i druženje sa fanovima u Podgorici”, priča za Vijesti basista grupe Negativ Milen Zlatanović.

Bend Negativ nastao je krajem prošlog vijeka, tačnije 1999. godine, a prvim singlom “Ja bih te sanjala” koji je najavio njihov prvijenac skrenuli su pažnju na sebe, i za kratko vrijeme osvojili publiku. Pored, bend čine Ivana Peters - vokal, Nikola Radaković Džoni - gitara i bubnjar Miloš Bilanović Bidža.

Tokom karijere imali su veliki broj hitova i objavili četiri studijska albuma.

Iako su uz vijest o ponovnom okupljanju najavili i nove pjesme, njih do sada publika nije imala priliku da čuje.

“Muziku imamo za nekoliko pjesama, čak i osmišljene aranžmane, međutim nemamo još napisane tekstove za njih. Ako do našeg nastupa u Podgorici nastane neki tekst, rado bismo pjesmu svirali na koncertu jer bi nam interesantno bilo da vidimo reakcije publike”, obećava Zlatanović.

Kaže da se prošle godine nijesu okupili samo zbog jubileja - 20 godina benda, iako je to bio povod da se opet, svi zajedno nađu na sceni.

“Postojala je i želja da opet sviramo zajedno, jer je glupo da Negativ ne postoji. Kako je sada i Ivanino zdravstveno stanje stabilno, a mi smo sa druge strane riješili neke druge životne stvari, osnovali porodice, sad nam je lagano da se bavimo muzikom. Nemamo nikakvih opterećenja. Možemo da radimo i snimamo pjesme kakve želimo, ne moramo da pravimo nikakve kompromise”, priča sagovornik Vijesti.

Rad na novim pjesmama usporilo je Ivanino učešće u emisiji “Tvoje lice zvuči poznato”.

“Imala je potpisan ugovor sa produkcijom da učestvuje u trećoj sezoni tako da je to morala da ispoštuje. Na kraju se i isplatilo jer je pobijedila u paru sa makedonskim pjevačem Danijelom Kajmakoskim. Zbog zahtjevnih proba nijesmo imali puno vremena za probe, nakon toga je uslijedio odmor, tako da smo sad svi na okupu, brzo radimo i nadamo se ne samo svirkama već da ćemo uskoro uspjeti da završimo i te nove pjesme”, nada se Zlatanović.

Posebno mu je drago što se i publika zaželjela pjesama grupe Negativ, pa su njihovi koncerti uglavnom rasprodani.

“U Beogradu smo krajem godine imali dva koncerta u Bitefu, a postojalo je interesovanje za još dva, međutim, nijesmo mogli da uskladimo termine. Sa tih koncerata imamo i neke snimke koje ćemo objaviti uskoro. U planu nam je i koncert za pravi rođendan grupe Negativ, 11. aprila u Domu omladine. Tu ćemo proslaviti 21. rođendan benda, a upravo ovaj koncert radimo zbog mlađe publike koja više voli taj prostor za nastupe” otkriva Zlatanović, dodajući da se nada da će do ljeta objaviti makar dva singla, dok će na čitav album publika čekati do kraja godine.

“Mnogo se zabavljamo svirajući pa se nadamo da ćemo imati i dosta nastupa. Nećemo se buniti bilo da to budu koncerti u okviru festivala ili samo nači cjelovečernji. Svaki nastup nosi drugačiju energiju i atmosferu, pa smo i mi sremni da se prilagođavamo prostoru u kojem sviramo. S vremena na vrijeme našoj četvroci se pridruži još jedan član, klavijaturista, koji sa nama neće svirati u Podgorici jer je bina u Welder pabu mala, ali sam siguran da ćemo i nas četvoro uspjeti da te večeri razmrdamo publiku”, zaključuje Zlatanović.

Bonus video: