Kamata ima novi singl: Poslušajte "More i skijanje"

U pitanju je druga pjesma sa albuma “Crnci i Crnogorci” sa kojeg je prethodno objavljen ekranizovani singl “DPS”
77 pregleda 1 komentar(a)
Džej Džej Okoča, Foto: Privatna arhiva
Džej Džej Okoča, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.06.2018. 07:47h

Crnogorski reper Poetik, poznat kao polovina hip hop dua “Džej Džej Okoča”, nedavno je pokrenuo samostalni projekat pod nazivom Kamata, a pod tim pseudonimom sinoć je objavio još jednu numeru “More i skijanje”.

Kako podsjeća, u pitanju je druga pjesma sa albuma “Crnci i Crnogorci” sa kojeg je prethodno objavio ekranizovani singl “DPS”. Pjesma “More i skijanje” se može čuti na YouTube servisu, a besplatno preuzeti sa Bandcamp stranice Kamate

“U pitanju je saradnja sa beogradskim saborcima iz grupe Bombe devedesetih, jedna bratska oda ljetnjem rejvovanju po Crnogorskom primorju. Muziku potpisuje Todor Tadić aka RedLite sa kojim radim na ovom projektu, miks i master Lacku”, pojasnio je reper u razgovoru za “Vijesti”, a zatim objašnjava kako je došlo do saradnje sa srpskim kolegama.

“Družimo se već neko vrijeme, pa je prirodno došli do saradnje. Već smo radili zajedno na albumu Okoče ‘AB revolucija’”, istakao je Kamata.

“Ova pjesma je bez spota ovaj put, jednostavno se nismo mogli naći svi na jednom mjestu u isto vrijeme, ali nije isključeno da će se ekranizovati u budućnosti, ako ova banda crvena svrati u Crnu Goru na more, pa zakupimo separe u Top Hill”, odgovara on, a zatim priznaje da se i sam nada zajedničkim nastupima.

“Nadam se da je ‘More i skijanje’ najava nekih zajedničkih nastupa sa ‘Bombama’ u Crnoj Gori o kojima smo pričali, ali o tome ćemo kad mu bude vakat”, poručuje on.

Na pitanje kada publika može očekivati i cijeli album “Crnci i Crnogorci”, odgovara da mu je cilj da pjesme objavljuje u vidu singlova.

“Jedna pjesma je već praktično gotova, a druga u procesu stvaranja. U međuvremenu, ako bude sve s anđelima, trebalo bi da izađe saradnja sa Bradr Harijem. To je mladi pljevaljski treper sa kojim sam imao sjajnu saradnju potpuno spontano i napravili smo pjesmu za koju smo sigurni da će harati sajberspejsom”, kroz smijeh dodaje podgorički reper.

Kad je u pitanju prvi singl i spot za “DPS”, Kamata kaže da su reakcije koje su došle do njega zadovoljavajuće.

“Znam da se dosta pričalo o pjesmi, ali nisam baš prezadovoljan medijskom pokrivenošću, mada je tp možda i očekivano s obzirom na njen naslov”, tvrdi on.

Bonus video: