Stihove “Ostani doma” otpjevale mnoge javne ličnosti

Jovović pozvao sve koji bi željeli da budu u ovom spotu, muzički dar apsolutno nije bitan, da mu se jave
4758 pregleda 9 komentar(a)
Ljubo Jovović, Foto: Privatna arhiva
Ljubo Jovović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski tekstopisac Ljubo Jovović napisao je mnoge hitove, a inspiraciju pronalazi u svemu što ga okružuje. I dok traju mjere prevencije u kojima se ne preporučuje rukovanje, grljenje, ljubljenje, Jovović je riješio da natjera neke crnogorske javne ličnosti da boravak u karantinu uljepšaju pjesmom.

Naime, autor je napisao nekoliko stihova, sam a cappella otpjevao demo i poslao crnogorskim muzičarima, glumcima, novinarima, a neki od njih su mu uzvratili snimivši video u kojem pjevaju njegove stihove.

“Prosto sam ponosan kako je država reagovala na ovaj veliki izazov, a oduševljen građanima, koji su stvarno ozbiljno shvatili situaciju. Ja se nekako uklapam, a moja prepoznatljiva hipohondričnost je došla do izražaja pa nekako dajem oduška u stvaranju i postavljanju nekih smiješnih ideja na moj Facebook profil, da olakšam kroz humor i sebi i mojim prijateljima. Evo i ovaj klip koji smo sinoć napravili onako onlajn to potvrđuje. Danas mislim da mi pošalju svoj snimak još neki naši muzičari, i ne samo oni već i ostali iz našeg javnog života, pa da napravimo jedno malo duže predstavljanje ove nužne ideje ‘Ostani doma’”, priča Jovović čiju su ideju za sada podržali između ostalih Božo Bulatović, Renata Perazić, Mirsad Serhatlić, Slobo Marunović, Sabrija Vulić, Maja Popović, Slaven Knezović sa sinom Aleksandrom, Kaja Milačić, Tina Džankić, Vjera Nikolić.

Kako stihovi "Ostani doma" zvuče u izvođenju javnih ličnosti pogledajte na Youtube kanalu KCCG.

“Lično uvijek vjerujem nauci i samo nauci, pa se nadam da će naša civilizacija i njeni najveći umovi vrlo brzo naći izlaz, a dok se to ne desi tu smo đe smo i vrijedi se boriti naročito za najugroženiju grupu, a to su stariji i najranjiviji ljudi kao što se u pjesmi i opisuje. Kada sve uskoro bude završeno oko ovog velikog problema, možda se svi i okupimo i otpjevamo ovu pjesmu kojoj bi se dodao onaj pobjednicki stih”, poručuje Jovović.

Melodija koju je sam osmislio podsjeća na navijačke pjesme, a na pitanje da li je, poput navijača, naciji htio da i melodijom da podršku, odgovara:

“Moram priznati da sam nisam primijetio da vuče na navijačku i svaka čast na tom zapažanju. Ovu borbu zapravo vode navijači sa praznih tribina stadiona iz svojih bezbjednih domova koji navijaju za sebe, za svoje porodice i cijelokupno društvo. Što se melodije tiče, mnogi koji su učestvovali, stihove su otpjevali na svoj način, tako da sada imamo razne žanrove”, kaže Jovović.

Iako je jedna od preporuka da se ne izlazi iz kuće, Ljubo kao zdravstvenu radnik zaposlen u KC-u to sebi ne može da priušti.

“Moje mjesto u karantinu je ograničeno, jer imam svoje obaveze kao zaposleni u KCCG gdje sa, između ostalih, upravom kroz našu produkciju svakodnevno animiramo, edukujemo i upozoravamo građane kako se treba ponašati u novonastaloj situaciji. Mi koji radimo u zdravstvu smo na prvoj liniji odbrane i imamo dodatnu obavezu da se zaštitimo jer se mora pomagati i liječiti, a to nije nimalo lako. Međutim, uz dobru edukaciju koja je sprovedena i uz pomoć specijalne zaštitne opreme imam nadu da će ta prva linija ostati stamena što je jako bitno u ovoj situaciji”, siguran je Jovović.

Volio bi da ovu njegovu ideju podrže svi kojima ista bude interesantna, pa apeluje na sve zainteresovane da snime stihove i pošalju video.

“Na kraju se vraćam na ovu numeru i pozivam sve koji bi željeli da budu u ovom spotu i apsolutno nije bitan muzički dar, da mi se jave”, zaključuje on.

Bonus video: