Frontmen grupe Parampaščad poklonio publici svoj drugi kantautorski singl

Pantović: Nastaviću da radim i samostalno i sa bendovima

“Muzika je nastala odmah nakon što je izašao ‘Pas odlazi u raj’, a tekst skoro, nekoliko dana prije karantina. Inspirisana je nekim prošlim ličnim događajima, a publici eto, neka svako sebi nađe smisao ove pjesme”, poručio je Pantović
1335 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2020. 14:58h

Frontmen crnogorskog rok sastava Parampaščad, Stefan Pantović koji nastupa pod pseudonimom Stega, objavio je krajem prošle godine potpuno neplanirano svoju prvu kantautorsku pjesmu “Pas odlazi u raj”.

Iznenađen vrlo pozitivnim reakcijama na numeru koja je nastala slučajno i bez velikih ambicija, te objavljena bez mnogo pompe, Pantović je tad obećao da će nastaviti da publici poklanja još solo radova, a sad je u etar lansirao novu numeru pod nazivom “Plavi dani”, koja se može poslušati na YouTube servisu.

“Muzika je nastala odmah nakon što je izašao ‘Pas odlazi u raj’, a tekst skoro, nekoliko dana prije karantina. Inspirisana je nekim prošlim ličnim događajima, a publici eto, neka svako sebi nađe smisao ove pjesme”, poručio je Pantović.

On se našao u samoizolaciji radi prevencije korona virusa u svom studiju, pa dok su mnogi drugi muzičari onemogućeni da rade zbog trenutne situacije, Stega ima vremena na pretek.

“Od kad je ovo vrijeme za koje se nadamo da će brzo proći, radim još i više, u karantinu sam u studiju, bendovi su zaustavili snimanja dok ne prođe ova pošast, pa je vremena više nego dovoljno da produciram i stvaram”, kazao je roker.

On je najavio da će nastaviti da objavljuje solo pjesme, ali još nije siguran da li će sve to na kraju uobličiti u neko izdanje.

“Sad me reakcija na ‘Plave dane’ još više iznenađuje, pa već sigurno idem dalje, ne mogu tačno govoriti šta će biti, jer vidimo da je nepredvidljivo vrijeme ispred nas, ali svakako ću stvarati i dalje i solo i naravno na prvom mjestu sa Paščadima i Bubnjivim. Kakva je razlika između samostalnog i rada sa bendovima? Pa solo rad je više intimniji, dok sa braćom iz benda dijelim neku zajedničku, da kažem udarničku snagu, što je možda i bliže meni, ali evo snalazim se i solo. Uglavnom radim što mi se radi i to je to”, objasnio je on.

Osim što je kao autor aktivan na više frontova, Pantović je i vrijedan producent iz čijeg studija Stivi su izašla i izlaze djela raznovrsnih autora - od repera poput Big Doa i Simplea preko benda Mikrokozma do kanautorke Anje Zagorac.

“Stivi roka punom parom, prije neki dan je izašla nova stvar Srđe Simunovića za koju smo radili miks i master, ove godine produciramo i Rokumentarne dane, koji su snimani uživo u Kusleovoj kući. Uskoro izlaze nove stvari od Vrpce, Simplea, Big Doa... Alternaiva bend iz Bijelog Polja je takođe snimio singl kod nas, uskoro izlazi Mikrokozma, njihov album je gotov, startuje se rad na prvom albumu Štrajka Mozga u saradnji sa NVO Sinteza, Disorder Studio NK i Lake Festom. Možda sam nekoga izostavio, neće se ljutiti”, kazao je Pantović.

Osim svega navedenog, uveliko se očekuju studijski debi albumi bendova čiji je član - Parampaščad i Bubnjivi, ali je njihov izlazak, kao i brojne slične projekte, pomjerila situacija sa korona virusom. Do tad Stega, ovako “zaglavljen” u svom studiju, možda iznenadi publiku sa još nekom solo numerom.

Grupa Parampaščad je na ljeto prošle godine najavila svoje prvo izdanje sa spotom za pjesmu “Dan kad biće sve u redu”, a prethodno je kupila publiku singlovima “Život moj”, “Kilometri” i “Komadi” od prije dvije godine, što im je donijelo nastupe na Arsenal festu, Party Busu, Kotor May Rocku i drugim manifestacijama.

Preporučujemo za Vas