Rijana najbogatija muzičarka u Velikoj Britaniji

Bogatstvo Robin Rijane Fenti, kako glasi puno ime pop zvijezde, procjenjuje se na 468 miliona funti (preko 523 miliona eura),
1192 pregleda 0 komentar(a)
Rijana, Foto: Rijana
Rijana, Foto: Rijana

Rijana je još bila malo dijete kad je prvi put uhvatila svog oca kako puši krek. Djetinjstvo je provela u siromaštvu na Barbadosu, obilježeno porodičnim svađama i zavisnošću njenog oca od narkotika i alkohola.

U školi su međutim njeni učitelji primjetili da je puna samopouzdanja, inteligentna i svjesna svog okruženja. Kad je napunila 10 godina, Rijana je morala da brine o njenoj mlađoj braći, dok je njihova majka radila kako bi zaradila novac da ih izdržava nakon što ju je suprug napustio.

Ako skromni počeci puni nevolja objašnjavaju što motiviše svjetske zvijezde, slavna pjevačica je sigurno crpjela veliku inspiraciju iz toga. Danas, u svojoj 32. godini ona se našla na vrhu liste najbogatijih britanskih muzičarki koju je objavio "Sunday Times".

Bogatstvo Robin Rijane Fenti, kako glasi puno ime pop zvijezde, procjenjuje se na 468 miliona funti (preko 523 miliona eura), a da upadne na pomenutu listu omogućilo joj je to što je prije godinu dana počela da živi u Londonu.

Kada se gledaju svi britanski muzičari, ona zauzima treće mjesto po bogatstvu, nakon Endrua Lojda Vebera i Pola Makartnija, preskočivši Mika Džegera, Eltona Džona, Eda Širana i Adel. Sve uprkos tome što je posljednji album i turneju imala 2016.

"Ona je bila iznenađenje za nas. Vrlo malo ljudi je znalo da živi u Britaniji do prošlog ljet, a sad je u prilici da postane prvi britanski muzičar koji ima status milijardera", izjavio je Robert Vots koji je sastavio pomenutu listu.

Bonus video: