Par stihova na Dan zaljubljenih: Pogledajte kako je bilo na koncertu Ivana Bosiljčića

Bosiljčićev autorski projekat pod nazivom „Par stihova za nas“ podrazumijeva kombinaciju popularnih muzičkih tema
187 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2018. 12:52h

Nakon što je muzičko-poetsko veče "Par stihova za nas" Ivana Bosiljčića u Beogradu krajem prošle godine rasprodato tri puta, nije bilo iznenađenje vidjeti i da je Velika sala KIC-a Budo Tomović bila puna onih koji su bili željni da veče na Dan zaljubljenih ne provedu u kafićima, klubovima i restoranima. Karte su i u Podgorici bile rasprodate danima unazad, ali to nije spriječilo neke da pokušaju da uđu iako nisu došli do njih.

"Nemate gdje da sjednete, gospođo", uzalud je čovjek na vratima objašnjavao starijoj ženi koja ga je molila da ga pusti u salu. "Nema veze, mogu ja i da stojim", odgovorila je ona prkosno. I zaista, bilo je i onih koji su stojeći ispratili Bosiljčićev performans.

Srpskog glumca pratio je orkestar koji je tiho izašao na binu, da bi se ubrzo začuo glas Bosiljčića koji je stihovima otvorio nastup. Začuli su se zvuci dobro poznate melodije "Ko nekad u osam" Đorđa Marjanovića, glumac je istupio iz sjenke pred publiku i šou koji je najavio mogao je da počne.

Ostatak nastupa pratio je uglavnom sličan format - Bosiljčić bi uz pratnju orkestra otpjevao neki filmski ili pop hit koji je ostao urezan u sjećanje generacijama sa ovih prostora, zatim bi se sve utišalo kako bi uslijedili stihovi Mike Antića, Alekse Šantića, Milana Rakića i drugih pjesnika koji su bili uvod u novu muzičku tačku. Naravno, s obzirom na datum i povod pjesme su uglavnom bile bazirane na ljubavnim temama, a nastup vidljivo uigran budući da je u pitanju Bosiljčićev projekat koji je nastao još 2009.

Objašnjavajući naslov Bosiljčić je u intervjuu za "Vijesti" kazao da su ovakvi događaji jednako bitni njemu kao glumcu, koliko i publici. To nije krio ni sinoć.

"Neka vam svaki dan bude praznik. Radujte se uvijek i svuda. Mnogo sam srećan što sam ovdje, hvala vam što imam za koga da nastupa", poručio je sa bine.

A bilo je očigledno da je na bini uživao. Zašto su mjuzikli u kojima često igra u svom Beogradu njegov fah pokazao je odličnim vokalnim izvođenjem (poseban aplauz dobila je njegova izvjedba pjesme "Pukni zoro"), da bi onda tokom recitatorskih dionica igrao stihove kako bi ih što više približio očaranoj publici. Često uz džez/sving muzičku pratnju, Bosiljčić je stvorio kabaretsku atmosferu nekog zadimljenog džez kluba, sa izuzetkom dima u ovom slučaju.

I publika je bila pažljiva prema njemu. Kako je nastup odmicao, sve više su prisutni pjevali u glas sa njim, ali uvijek sa mjerom, kako ga ne bi nadglasali. Sijevali su blicevi, mnogi su izvadili telefone da snime koji dio Bosiljčićevog nastupa.

Kao što je bilo i očekivano, među posjetiocima je bilo dosta parova, ali je publika bila šarenolika. Primjetno je bilo i dosta starijih za koje je nastup srpskog glumca sigurno, imao i nostalgičarski plus, podsjetivši ih na neka prošla, za njih možda ljepša i nevinija vremena koja su pjesme koje je izvodio obilježile.

OVDJE pročitajte šta je glumac za "Vijesti" rekao povodom koncerta u Podgorici >>>

Galerija

Bonus video: