"Glas mladih je najiskreniji i najhrabriji"

Reper Simple već ima novo izdanje i spot “Kese” koji će imati premijeru na portalu Vijesti

2626 pregleda 67 reakcija 0 komentar(a)
Sa snimanja spota za "Kese", Foto: Mediatag
Sa snimanja spota za "Kese", Foto: Mediatag

Većina domaćih repera gotovo da se stidi svojih prvih radova, tehnički daleko od dotjeranih, ali je podgorički reper Simple svoje prve tri pjesme koje je napisao i snimio ambiciozno odmah objavio u vidu EP-a “Lud”, privukao pažnju medija i onih koji prate ovaj žanr, i pokazao se kao talenat čiji razvoj vrijedi pratiti.

Na talasu tih pozitivnih reakcija i uz pomoć Stefana Pantovića koji ga je podržavao i u čijem studiju Stivi stvara svoje numere, Simple se odmah bacio na sljedeći komplet pjesama, novi EP koji će biti od danas dostupan u isto vrijeme, 12 časova kad na portalu “Vijesti” premijeru bude imao njegov prvi spot za naslovnu pjesmu “Kese”.

U odnosu na “Lud” novi EP se prema riječima Ćalasana ne razlikuje zvučno i tekstualno mnogo, ali reper je uvjeren da je dosta napredovao jer se, kako kaže, na početku najbrže uči.

“Gledam da unaprijedim zvuk koji nudim na što veći nivo i zbog toga mislim da se ovakav trep skoro i ne radi u Crnoj Gori. Naravno, radim sa ozbiljnom, vrijednom i nesebičnom ekipom sa kojom je sve to mnogo lakše. Mislim na producenta Stefana Pantovića i Igora Šofranca koji je radio muziku. EP nije tematski, ali su pjesme autobiografske i kroz svaku možete da me upoznate na neki način”, objašnjava on u razgovoru za “Vijesti”.

Simple ističe da je zadovoljan kako je prošao njegov debi, a i mora biti - kako kaže, pojavio se niotkuda i dobio veliku podršku.

“Posebno mi znači kad to čujem od starijih kolega koji su mnogo duže u priči. Takođe znače i savjeti koje dobijam od njih, gledam da naučim nepto od svakog”, dodaje on.

Pomeuti spot potpisuje Mediatag, ekipa poznata između ostalog i po spotovima koje je radila za jednog od najpoznatijih crnogorskih repera Sivila, a Simple ih opisuje kao ljude koji znaju što rade, što je dalje doprinijelo da se on osjeća opušteno ispred kamere.

“Snimanje je trajalo dva dana, super iskustvo, sve je rađeno u Podgorici i postoje kadrovi koji to naglašavaju, ali je zanimljivo da ostatak izgleda kao da nije u pitanju naš grad”, priča Simple.

On je objasnio da je odlučio da ekranizuje “Kese” zato što mu je to do sad najdraža pjesma.

“Čim sam je napisao sam imao u glavi otprilike kako bih volio da spot izgleda i ona nije odmah izašla samo zato što nisam htio da je objavim bez spota”, dodaje reper.

Od danas će sve pjesme sa EP-a, koji je je snimljen uz podršku globalnog projekta “Save The Night” pod okriljem Jägermeistera, biti dostupne na YouTube kanalu studija Stivi, kao i na Deezer servisu.

Globalna pademija koronavirusa i nametnuta izolacija nisu smetale kreativnosti podgoričkog repera, koji kaže da više zavisi od raspoloženja, pa se tako u tom periodu ponekad osjećao da mu zatvaranje u četiri zida guši kreativnost, da bi onda za dva dana napisao dvije pjesme sa albuma i snimio to čim je bilo moguće. I Simple ne planira da stane. Otkriva da već ima dvije nove pjesme spremne za snimanje.

“Razmišljam da li da se sad posvetim snimanju novog albuma ili će to biti singlovi, ali sigurno je da odmora nema”, ističe on. Na njegove nastupe će se, sa druge strane, čekati još. Dok mnogi žure da se što prije pojave na bini, Simple ne želi to dok ne nakupi dovoljno kvalitetnog materijala.

Još od starta podgorički reper je istakao da želi da se njegova muzika izdvaja iskrenošću i porukom. Mada je veoma mlad (prošlog mjeseca napunio tek 21 godinu), on se ne plaši da neće imati što zanimljivo da kaže bez velikog životnog iskustva.

“Mislim baš suportno, muziku bi i trebalo da rade mladi, pogotovo rep. Mislim da je glas mladih najiskreniji i najhrabriji. Rep je bunt i iskrenost, a mladi to svakako imaju u sebi”, uvjerava on.

Na pitanje vidi li sebe kao glas generacije, odgovara da ne zna i kaže da bi to bila čast svakome ko se bavi repom, ali da bi o tome trebalo da odluči publika.

Bonus video: