Najbolje se repuje uz pivo

Who See predstavio singl koji su uradili za nikšićku pivaru

4277 pregleda 0 komentar(a)
U pjesmi se pominju brojna mjesta u Crnoj Gori, pa ih ne čudi što su reakcije na novi singl pozitivne Who See, Foto: Privatna arhiva
U pjesmi se pominju brojna mjesta u Crnoj Gori, pa ih ne čudi što su reakcije na novi singl pozitivne Who See, Foto: Privatna arhiva

Kotorski hop hop dvojac Who See ovo ljeto otvara novom pjesmom “Amo popit po pivo”, koja je nastala kao dio nove kampanje za Nikšićko pivo.

Ova dva crnogorska brenda u pjesmi udruženim snagama promovišu crnogorske lokacije i prepoznatljivosti, uz ritam koji pokreće. Tu je i bokeljski sleng i neizostavno, prava doza autentičnog crnogorskog humora, za ljetnji hit u kojem će se svi pronaći.

Spot za pjesmu radio je Novljanin Vanja Vikalo Linnch, koji važi za jednog od najboljih animatora i ilustratora u regionu.

“Do sada smo radili kampanje za neke druge slične brendove i mislim da nam je to bila preporuka da udružimo snage sa pivarom “Trebjesa”. Mislim da im nije bio težak izbor s obizorm na to da smo jedini hip hop bend, a oni su jedina pivara u Crnoj Gori”, kaže u razgovoru za Vijesti Dejan Dedović Dedduh.

On otkriva da je upravo ideja ljudi iz pivare bila da crnogorska klapa napravi numeru za njihovu kampanju.

“Njihova želja je bila da napravimo pjesmu u našem stilu gdje ćemo pomenuti sva mjesta u Crnoj Gori, međutim to je bilo neizvodljivo. Da smo to napravili pjesma bi se pretvorila u puko nabrajanje gradova i mjesta, zato smo kroz

“Ajmo popit pivo” provukli te neke interesantne gradove, mjesta po kojima je naša zemlja prepoznatljiva. Mislim da je ovo sjajan način marketinga da se kroz pjesmu promoviše brend i drago mi je što smo učestvovali u ovom projektu”, ne krije zadovoljstvo Dedduh.

Kako kaže, rep muzika upravo najbolje ide uz pivo, pa je i to jedan od razloga što je ova saradnja bila potpuno očekivana.

“Pivo se pije u društvu, ono opušta i veoma je zdravo, naravno ako se ne pretjeruje u konzumiranju. Ako ste sa ekipom, roštiljate šta je bolje nego pivo. Uostalom i mi kad smo sa ekipom zna se šta pijemo, ali i kad radimo volimo da napravimo predah uz pivo, dva”, otkriva Dedduh.

Kako kaže, numera je rađena isključivo za kampanju pivare “Trebjesa” i neće se naći na njihovom novom albumu.

“Plan je bio da se pjesma napravi za ljeto 2020. kada je bilo najavljeno prvenstvo u fudbalu i Olimpijske igre. Osmišljena je ozbiljna kampanja i mislim da bi tek tada ova numera imala pravi efekat. No, ni ovako se ne smijemo požaliti, jer iako je pjesma tek puštena u etar, reakcije su sjajne”, pohvalio se sagovornik Vijesti.

Kao i većinu umjetnika i stvaralaca, aktuelna pandemija virusa korona uticala je i na rad klape Who See, pa će publika još morati da pričeka na nove pjesme, iako je po prvobitnom planu album trebalo da izađe do kraja ove godine.

“Mislim da je glupo da se izvlačimo na aktuelnu pandemiju, ali trenutno nemamo motiva da radimo. Pjesme su naša roba, na njima zarađujemo, a trenutno nije situacija ni za kakve poslove, a kamoli za nove pjesme. Ipak nemoguće je u ovakvoj situaciji gdje svakodnevno brojimo oboljele i mrtve razmišljati o drugim stvarima. Zato smo se primirili. Album je ugrubo gotov, imamo dosta demo snimaka, ali ćemo tek nakon što se pandemija završi ući u studio i snimiti to što je ostalo. Zato i nećemo objaviti album, već ćemo se bazirati na singlove dok su ovakvi uslovi”, zaključuje Dedduh.

Bonus video: