Blagojević: Ljubav je teren gdje se najbolje snalazim

Tako je Blagojević prije mjesec dana objavio pjesmu “Prazan grad” na kojoj je sarađivao sa svojom sestrom Katarinom, a koja je već prikupila na YouTube servisu skoro 400 hiljada pregleda, mnogo više nego neki stari hitovi crnogorske pop scene koji su obilježili prošla vremena

5290 pregleda 0 komentar(a)
Matija Blagojević, Foto: Matija Blagojević
Matija Blagojević, Foto: Matija Blagojević

Crnogorska pop scena gotovo da je mrtva, ako ne računamo zvijezde koje imaju regionalnu popularnost i više rade van Crne Gore poput Sergeja Ćetkovića, gotovo da nema nikakvih diskografskih aktivnosti posljednjih godina, ona ekipa pop muzičara koja je bila u centru pažnje oko sticanja nezavisnosti se potpuno ućutala.

Ovu tužnu scenu prekinuo je Matija Blagojević i udahnuo život domaćem popu, usput pokazavši da je domaća publika željna pop muzike, ali ne onog standardnog mediteranskog zvuka koji je već decenijama bio najzastupljeniji, već modernog, bližeg onome što je popularno na Zapadu.

Tako je Blagojević prije mjesec dana objavio pjesmu “Prazan grad” na kojoj je sarađivao sa svojom sestrom Katarinom, a koja je već prikupila na YouTube servisu skoro 400 hiljada pregleda, mnogo više nego neki stari hitovi crnogorske pop scene koji su obilježili prošla vremena.

Nastavljajući da radi na tom uspjehu, mladi Blagojević (‘99. godište) lansirao je novi singl pod nazivom “Istrošen”, koji se takođe može čuti na YouTube servisu. Numera je dostupna i na striming servisima Spotify i Deezer. Kao i prethodna Matijina pjesma, numera “Istrošen” snimljena je u njegovom kućnom “Metro Digital” studiju i objavljena pod istoimenom etiketom, a student ekonomije i nekadašnji učenik Muzičke škole “Vasa Pavić”, koji će narednog mjeseca proslaviti 21. rođendan, potpisuje muziku, tekst i mastering. Aranžman je radio Heath Stone, a mastering Dejan Božović.

I ova pjesma je bazirana na neiscrpnoj ljubavnoj tematici, ali dok je “Prazan grad” krasila pozitivna atmosfera, “Istrošen” je već melanholični pogled na neuspješnu romantičnu vezu.

“Ova pjesma je inspirisana nizom događaja iz mog života koji su kasnije urodili plodom makar u kreativnom smislu, jer je, eto, od svega nastala pjesma. Svaka moja pjesma će imati ljubavnu tematiku, jer je to teren na kojem se najbolje snalazim u liričkom smislu. Mislim da neću reći ništa posebno novo i šokantno ako istaknem da ljubav kao takva ne zna za epohe i vjekove, već je sveprisutna i vanvremenska tema o kojoj se uvijek može iznova i iznova pisati”, objašnjava Blagojević u razgovoru za “Vijesti”.

Komentarišući prijem sad već mjesec dana starog studijskog debija, mladi muzičar je istakao da je itekako zadovoljan kako je prošao, te da je postao odlična baza za nastavak njegovog rada.

“Prošli singl je prošao iznenađujuće dobro, pogotovo za prvi singl. Postavio sam sebi zadatak da s narednim singlovima ostanem na istom ili višem nivou u odnosu na tu numeru, što me tjera da se u budućnosti još više i jače posvetim radu na muzici, kako bi pjesme bile sve bolje u svakom smislu”, kazao je Blagojević.

Budući da ima svoj studio u kojem provodi dosta vremena stvarajući pjesme za svoj prvi samostalni album, podgorički muzičar radi punom parom i najavljuje da se od njega može očekivati mnogo toga do kraja godine, te da ga ni cijela situacija s koronavirusom neće usporiti.

“Planiram da objavim spot za pjesmu ‘Istrošen’, a kasnije i još jedan samostalni singl, nakon čega će uslijediti i moj debitantski album. Spot još nije snimljen, ali biće u narednih 20 dana ako sve protekne kako bi trebalo, pa se njegov izlazak može očekivati kroz mjesec dana”, otkrio je on.

Blagojević je kazao da kad su u pitanju njegovi budući radovi, mogu se i dalje očekivati uglavnom pjesme ljubavne tematike jer je to tema koja mu “leži”. Na pitanje da li očekuje da će “Istrošen” postati hit zbog modernog zvuka koji je privukao publiku i kod pjesme “Prazan grad”, Matija skromno odgovara: “Pjesma ‘Istrošen’ jeste moderna i mislim da ima veliki potencijal, ali prepustićemo ‘majstorskom rešetu’ da učini svoje”.

U međuvremenu, publici ostaje da čeka sljedeći singl muzičara koji je naveo da su mu uzori The Weeknd, 6lack, A$AP Rocky i Lana Del Rey.

Bonus video: