Otkud Bili Ajliš na spisku

Ajliš je kasnije uklonjena, jer je poznato da ne podržava Trampa, zbog čega nije jasno kako je uopšte završila na spisku. Naime, dobro je poznato da ona već mjesecima otvoreno podržava Džoa Bajdena i Kamalu Haris uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora, a putem društvenih mreža je pozvala fanove da izađu na glasanje

4699 pregleda 3 komentar(a)
Billie Eilish, Foto: Shutterstock
Billie Eilish, Foto: Shutterstock

Ako neki segment američkog društva nikako ne “miriše” aktuelnog predsjednika Donalda Trampa, to su onda umjetnici.

Gotovo čitav Holivud bio je šokiran njegovom pobjedom na prethodnim izborima, a zatim ga kritikovao tokom cijelog mandata. Muzičari ga nisu štedjeli takođe, pisali su protestne pjesme protiv njega, a spisak onih koji su ga tužili jer je koristio njihove pjesme tokom svojih kampanja je ogroman.

Bez obzira kojeg su žanra, kojim pravcem umjetnosti se bave, da li su mlađi ili stariji, velika većina njih je ujedinjena u kritikovanju američkog predsjednika, toliko da je njegova administacija imala problem da nađe poznate osobe za svoje kampanje, poznate muzičare da sviraju na njegovim mitinzima. Jedan od onih koji nisu ljubitelji Trampa je i mlada pop zvijezda Bili Ajliš, glas “generacije Z” koja je posljednjih godina svojim hitovima opčinila svijet. I zato su se mediji našli u čudu kada je bizarni dokument koji je procurio iz Trampove administracije otkrio da je ona bila na popisu poznatih osoba koje se razmatraju za snimanje političke kampanje.

Ajliš je kasnije uklonjena, jer je poznato da ne podržava Trampa, zbog čega nije jasno kako je uopšte završila na spisku. Naime, dobro je poznato da ona već mjesecima otvoreno podržava Džoa Bajdena i Kamalu Haris uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora, a putem društvenih mreža je pozvala fanove da izađu na glasanje.

Prema pisanju “Washington Posta”, procurio je dokument koji otkriva informacije o kampanji za koronavirus u vrijednosti od 250 miliona dolara, koja je trebalo da “porazi očaj i podstakne nadu” usred pandemije, a uključivala je razne poznate osobe, kao što su Denis Kvejd, Enrike Iglesijas i Bili Rej Sajrus. Prema tom dokumentu, Trampov pomoćnik sekretara za javne odnose Majkl Kaputo je predložio da se reklamna kampanja fokusira na temu “Pomozimo predsjedniku da pomogne Americi”.

Bonus video: