Božo Bulatović objavio numeru “Čupka”

Božo Bulatović objavio numeru “Čupka”, a kadrove snimio u selu u kojem je živjela Vinka Pivljanka

7769 pregleda 46 reakcija 8 komentar(a)
Detalj iz spota, Božo Bulatović, Foto: Privatna arhiva
Detalj iz spota, Božo Bulatović, Foto: Privatna arhiva

Crnogorski kantautor Božo Bulatović u svojoj karijeri ima veliki broj hitova, a pjevao je o Mare, Ani, a od juče dostupan je na Youtube servisu njegov novi singl koji je posvetio “Čupki”. Puštanjem u etar ovog singla, Bulatović je održao obećanje koje je dao prilikom objavljivanja singlova “Istina o Mare” i “Tebi dužan “ da će nastaviti sa radom, no niko se nije nadao da će od objavljivanja pomenutih pjesama proći godinu dana. Kao i kod mnogih njegovih kolega, aktuelna situacija sa pandemijom virusa korona je usporila proces, ali ga nije obeshrabrila da učini započeto.

“Nijesam imao utisak da je prošlo godinu dana od objavljivanja ‘Tebi dužan’ koja je jako lijepo prihvaćena i još prisutna na TV i radio-stanicama. Čekajući da prođe ovo planetarno ludilo od korone, sve se nekako i u mojim planovima pomjerilo i pretumbalo. Pjesmu iz filma ‘Ambasador’, koju sam snimio i planirao da objavim ipak ostavljam za proljeće, a ‘Čupka’ je nekako spontano došla i nametnula se kao stilski bliska prethodnim singlovima”, objašnjava Bulatović i dodaje da i sam smatra da ovo nije pravo vrijeme za objavljivanje pjesama i spotova.

“Opšta situacija nekako remeti koncentraciju onih koji vole da slušaju muziku. Ali eto, recimo nek povod za objavljivanje ove pjesme bude želja da ispričam još jednu svoju priču u ambijentu pivskog sela Nedajno koje sam zavolio i odabrao da bude moj kutak za povremeni odmor, a pretpostavljam da je mnogo onih koji će nakon odgledanog spota poželjeti da prošetaju i vide ljepotu kojoj se dive iz svih krajeva svijeta”, otkriva Božo i dodaje da to selo ima svoju posebnu energiju, ali i priču koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

“Tu je živjela Vinka Pivljanka”, otkriva Bulatović. Selo Nedajno nalazi se u kanjonu Sušice, pa se u spotu pojavljuju predivni kadrovi Sušičkog jezera. Ovaj spot snimao je, montirao i režirao Rade Koprivica sa kojim Bulatović sarađuje prvi put.

“Do saradnje je došlo jer sam se oduševio snimcima sela Nedajno koje je radio. Njegovo porijeklo je iz tog sela i možemo reći da je kompletan spot nedajski i pivski proizvod. Stupili smo u kontakt, mogu reći da je odmah shvatio šta želim i maestralno odradio, na čemu sam mu jako zahvalan i nadam se da ćemo imati još prilike za saradnju”, kaže Bulatović čija je ideja bila da kroz radnju spota izbjegne praćenje radnje pjesme

“Želio sam da pružim nešto drugo, a to ‘nešto’ je razglednica jednog predivnog parčeta Crne Gore koje smatram nije dovoljno pokazano i posjećeno od strane nas koji smo mu najbliži na sat ili sat i po lagane vožnje. Vidjećemo da li će posjeta ovom selu porasti nakon objavljivanja ‘Čupke’, nada se Bulatović.

Ekipi sa kojom je i ovoga puta sarađivao radeći pjesmu je, kako kaže, provjerena i uglavnom stalno prisutna u njegovim snimcima.

“Kao u 90 posto pjesama koje sam snimio aranžman je radio moj najbliži saradnik Igor Perović, bas gitaru je odsvirao Duško Mandić, gitare Miha Radonjić, prateće vokale otpjevala je Vjera Nikolić, a snimano je studiju “M“ kod Mihe u Podgorici. Za mastering pjesme bio je zadužen Oliver Jovanović u studiju “O” u Beogradu. To je ekipa koja uvijek daje emociju više mojim pjesmama, dragi prijatelji čiji su tonovi i vokali najljepši nakit za moje pjesme”, smatra Bulatović.

Iako su do sada muzičari uglavnom snimali pjesme sa imenima, ova Bulatovićeva može biti posvećena bilo kojoj ženi, a na pitanje ko je njegova “Čupka”, odgovara:

“Možda jeste neobično… ali sigurno da svako od nas je nekad imao neku čupavu glavu koju je volio baš zbog toga što je tako neobična i posebna. Pjesma zapravo želi da kaže da je Čupka radost, vedrina, ljubav i sve što dan i život čini lijepim”, otkriva Bulatović.

Naredni singl će, obećava biti iz filma “Ambasador “ koji je gledao kao mali.

"Dobio sam dozvolu od autora Zvonka Preseckog iz Hrvatske. Kad sam mu poslao snimak, bio je zadovoljan što sam oživio pjesmu na koju je on, kako mi je iskreno rekao, i zaboravio, ali nije je ni zaštitio kao autor, što je ispravio nakon 30 godina”, otkriva Bulatović i podsjeća da se ta numera tekstom i zvukom uklapa u vrijeme Novog talasa, a gošća na toj pjesmi mu je crnogorska pjevačica Mila Nikić.

“Spot za tu pjesmu zahtijeva neku dinamičniju i malo otkačeniju priču, siguran sam da ćemo je imati”, obećao je muzičar.

Smatra da je teško vrijeme za objavu albuma, ali je na dobrom putu da to nekako izgura do kraja i da projekat bude objavljen do proljeća.

“Nije lako snimati, posebno u ovakvoj situaciji gdje se uglavnom troše svoja sredstva, jedinu podršku za snimanje koju sam imao do sad bila je iz PAM-vog fonda za razvoj nacionalne muzike na čemu sam posebno zahvalan. Spotovi su svi za sada iz kućnog budžeta zato i nećete vidjeti nikakve reklame potpise velikih firmi, organizacija i tome slično. Uživajte u muzici i kadrovima rajskog “galskog sela” kako od milošte zovemo Nedajno. Nadam se opet nekim danima kad ću moći da se družim na svirkama sa mojim bendom i onima koji vole moju muziku”, zaključuje Bulatović.

Bonus video: