Sea Dance se seli u Buljaricu?

Gradonačelnik Budve je kao obrazloženje naveo probleme sa kojima su se iz godinu u godinu suočavali organizatori
80 pregleda 15 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Filip Roganović
Sea Dance, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.12.2017. 08:06h

Festival Sea Dance sa velikom izvjesnošću neće više biti organizovan na Jazu, kazao je gradonačelnik Budve Dragan Krapović na godišnjoj konferenciji za novinare.

„Vijesti“ nezvanično saznaju da jedna od najozbiljnih lokacija na kojoj bi se mogao održati narednog ljeta i to u novom terminu, krajem avgusta, je Buljarica. Naravno, posljednju riječ o narednom izdanju festivala daće Skupština opštine Budva, pred kojom će se do kraja marta naći izvještaj organizatora manifestacije o utrošenom novcu, te efektima koje je Budva imala od njenog održavanja.

Krapović je kao obrazloženje zbog čega Sea Dance ne može više biti organizovan na Jazu naveo probleme sa kojima su se iz godinu u godinu suočavali organizatori. Ti problemi uključuju situacije kada su zbog sporova sa Opštinom vlasnici zemljišta blokirali teren u zaleđu plaže.

„Mi smo ove godine organizovali festival sa mnogo manje novca nego što je to ranije činila prethodna gradska uprava. Uspjeli smo da vratimo dugove koji su naši prethodnici ostavili prema organizatorima.

Ove godine Opština je u organizaciji festivala participirala sa 150 hiljada eura, duplo manje nego godinama ranije“, naveo je Krapović.

Prema njegovim riječima, ugovor sa organizatorima je i dalje na snazi.

„Međutim, dobili smo neke izvještaje o troškovima organizatora za minuli festival. To će biti predočeno odbornicima u lokalnom parlamentu i onda ćemo detaljno u prvom kvartalu naredne godine prodiskutovati o tome šta je urađeno, da li je novac svrsishodno potrošen, kakav je bio efekat festivala za Budvu, kakav eventualno može biti. Na kraju, biće donijeta odluka na Skupštini opštine“, kazao je Krapović.

On je kao njegovo lično mišljenje naveo da Sea Dance jeste donio Budvi marketinšku prepoznatljivost.

„Bilo je tu i dobrih i lošijih godina, međutim, moja percepcija je da nije sigurno ono što su organizatori u svojim izvještajima do sada naglašavali, pogotovo ne u kvantitativnom smislu. Te desetine, stotine miliona eura finansijskog efekta, ti multiplikatori, sve te formulacije, nama ne piju vodu. Ne vjerujem da je festival ove godine donio 11 miliona eura crnogorskoj privredi, ukoliko jeste, ja sam više nego zadovoljan da smo ulaganjem od 150 hiljada eura, donijeli toliki novac crnogorskoj privredi.

Bonus video: