Spoj mladosti i iskustva za osvajanje top lista

Dino Merlin je uvijek pokušavao da ostane relevantan, prateći aktuelne muzičke trendove, ali sigurno da je malo ko očekivao saradnju sa Senidom, pjevačicom koja je svojom kombinacijom trep i modernog r’n’b zvuka osvojila region kao malo ko posljednjih godina, počevši sa singlom “Slađana” objavljenim za izdavačku kuću Bassivity, koji je prije dvije godine bio najveći hit na ovim prostorima i lansirao je u zvijezdu

5061 pregleda 3 komentar(a)
Uskoro novi album: Dino Merlin, Foto: Filip Roganović
Uskoro novi album: Dino Merlin, Foto: Filip Roganović

Prije 15 godina beogradski reper Gru objavio je pjesmu “Stara škola, nova škola” na kojoj je napravio poređenje starije i novije generacije srpskih repera pozvavši da mu gostuju predstavnici i jedne i druge. Sličan naslov, ili podnaslov, mogla bi imati nova pjesma Dina Merlina, neočekivana saradnja sa vjerovatno najvećom pop zvijezdom novog mejnstrim talasa, slovenačkom pjevačicom crnogorskih korijena koja nastupa pod pseudonimom Senidah.

Jedan od najpopularnijih kantautora sa prostora bivše Jugoslavije Edin Dervišhalidović, poznatiji pod scenskim imenom Dino Merlin, nastavlja da niže hitove i na ulasku u petu deceniju bavljenja muzikom. Sarajevski muzičar prevazišao je probleme izazvane pandemijom koronavirusa i prošlu godinu okončao najavom dugoočekivanog novog studijskog izdanja, prvog nakon albuma “Hotel Nacional” iz 2014.

Prije dva mjeseca lansirao je hit “Mi”, za koji je spot snimio u Porto Montenegru na crnogorskom primorju. Spot koji je potpisao Kukla prikupio je skoro 15 miliona pregleda i našao se u trendingu na YouTubeu ne samo u zemljama bivše Jugoslavije, već i šire, u državama poput Austrije i Njemačke. Svaku Novu godinu do sada dočekao je na trgovima najvećih gradova ex Yu, a pošto to nije bio u mogućnosti da zbog pomenute pandemije uradi i ovaj put, počastio je fanove virutelnim novogodišnjim koncertom koji je mogao da se prati onlajn širom svijeta. I tek što je počela 2021. on je već servirao publici novi hit.

Dino Merlin je uvijek pokušavao da ostane relevantan, prateći aktuelne muzičke trendove, ali sigurno da je malo ko očekivao saradnju sa Senidom, pjevačicom koja je svojom kombinacijom trep i modernog r’n’b zvuka osvojila region kao malo ko posljednjih godina, počevši sa singlom “Slađana” objavljenim za izdavačku kuću Bassivity, koji je prije dvije godine bio najveći hit na ovim prostorima i lansirao je u zvijezdu.

Dino je tako odlučio da ugosti novo muzičku senzaciju sa ex Yu prostora na pjesmi “Dođi”, a spo koji ponovo potpisuje “Kukla” može se pogledati na YouTube servisu.

“Nakon duge i iscrpljujuće turneje Hotel Nacional pokušao sam ponovno naći svoj mir, odmor od svijeta i ljudi pa sam odlučio otputovati u jedan veliki grad u kojem sam se bježeći od svega pokušao vratiti sebi, samo da bih saznao – da ne znam biti sam”, objasnio je Dino Merlin otkrivajući kako su nastali stihovi ove pjesme za koju potpisuje tekst i muziku.

Spot je sniman u Sarajevu i Lukomiru, a Senidah je kazala da je ova saradnja ostvarenje sna za nju.

Bonus video: