Sedrik Anrio u Podgorici: Najavljuje mnogo energije i iznenađenja

Muzičar koji je 2015. osvojio prestižnu Gremi nagradu i sarađivao sa poznatim imenima džeza kao što su Herbi Henkok, Dijana Rivs i Gregori Porter
2 komentar(a)
Sedrik Anrio, Foto: Screenshot (YouTube)
Sedrik Anrio, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.05.2018. 14:12h

Poznati francuski džez kompozitor i pijanista Sedrik Anrio nastupiće sjutra veče u Podgorici. Muzičar koji je 2015. osvojio prestižnu Gremi nagradu i sarađivao sa poznatim imenima džeza kao što su Herbi Henkok, Dijana Rivs i Gregori Porter u glavni grad Crne Gore dolazi sa svojim trijom koji čine i basisita Bertran Beruar i bubnjar Tomas Delor. Oni će osim Sedrikovih originalnih kompozicija istraživati i poznate teme iz svjetske pop rok kulture - od Keti Peri do Nirvane.

Anrio je uoči nastupa izdvojio vrijeme za razgovor sa “Vijestima”.

Kakva su vaša očekivanja pred nastup u Podgorici, a što publika može da očekuje od vas?

Koncert sa puno svježe muzike, sastavljen od džeza, gruva, popa i elektronike, koncert pun energije i iznenađenja.

Sarađivali ste sa poznatim džez umjetnicima tokom svoje karijere, sa kim ste imali najinteresantniju saradnju?

Sve saradnje koje sam imao sa poznatim i manje poznatim ljudima su bile sjajne. Svako iskustvo doživljeno sa drugim muzičarima i uopšte ljudskim bićima - koja su slobodnog duha - njegovalo je moj umjetnički izraz.

Što povezuje Keti Peri, Nirvanu i Massive Attack, muzičare različitih žanrova čije pjesme na neki način obrađujete?

Odabrao sam te muzičare zato što neke od njihovih pjesama zaista mnogo volim, ali i zato što mislim da će se savršeno uklopiti u set listu. Volim da pravim nove aranžmane za pop pjesme, to mi je izvor obnavljanja repertoara i isprobavanja novih zvukova i uloga u našem triju.

U svojoj biografiji imate i jedan Gremi, kako je došlo do toga?

Radio sam na albumu Dijane Rivs pod nazivom “Beautiful Life” iz 2015. kao klavijaturista i inženjer zvuka i ovaj album je osvojio Gremi za najbolji vokalni album godine 2015. Bilo je to zaista bogato iskustvo i album istinski zvuči fenomenalno.

Kakvi su vam planovi za ostatak godine?

Sa ovim trijom idem u Meksiko na jesen, onda ćemo da snimamo album prije nego što krenemo i za Indiju. Takođe imam i duo projekat (bubnjevi i klavijatura) nazvan KS2, objavićemo album “Day” u septembru. Učestvovaću u još nekim projektima u Evropi i SAD gdje ću imati sporednu ulogu, ali zaista sam zahvalan što sam dobio priliku da dosta snimam i nastupam ove godine. O svim nastupima možete se informisati na mom web sajtu www.cedrichanriot.com

Bonus video: