Marketing direktor Szigeta i PR Amsterdam Dance event-a nova pojačanja Exitovog međunarodnog tima

Andras Berta, rodom iz Mađarske, važi za jednog od vodećih marketing stručnjaka u evropskoj festivalskoj industriji

2641 pregleda 0 komentar(a)
Andras Berta, Foto: EXIT
Andras Berta, Foto: EXIT

Uoči velike proslave dvije decenije postojanja EXIT festivala, tim jednog od vodećih srpskih brendova doživio je znatna pojačanja na pozicijama međunarodnog marketinga i odnosa sa javnošću, saopšteno je iz EXIT.

U saopštenju se dodaje da je Andras Berta, dugogodišnji marketing direktor Szigeta i predsednik marketing grupe pri krovnoj Evropskoj festivalskoj asocijaciji Yourope, preuzeo poziciju međunarodnog marketing menadžera Exitovih festivala.

Navodi se i da je Britanka Nikki McNeill novi internacionalni PR menadžer, dok je na mjesto direktora za odnose sa javnošću imenovan jedan od vodećih stručnjaka za odnose sa javnošću u regionalnoj muzičkoj industriji, Sanjin Đukić iz Zagreba.

"Jedan od najvažnijih ciljeva novog tima u slavljeničkoj godini biće fokus na jačanje Exitovog međunarodnog uticaja i dolazak što većeg broja inostranih posetilaca. Namera je da uz dalje povećanje doprinosa Exita domaćoj turističkoj privredi, koji za prethodnih 20 godina iznosi oko 200 miliona evra, festival narednih 200 miliona srpskoj ekonomiji donese već do 2030. godine", navodi se u saopštenju EXIT.

Andras Berta, rodom iz Mađarske, važi za jednog od vodećih marketing stručnjaka u evropskoj festivalskoj industriji.

Iz bogatog iskustva izdvaja se angažman na mestu internacionalnog marketing direktora Sziget festivala u periodu između 2010. i 2017. godine, tokom kojeg je ovaj vodeći mađarski festival doživeo veliku međunarodnu ekspanziju.

Takođe, ističe se i pozicija programskog koordinatora unutar Music Export Hungary na kojoj je bio od 2005. do 2007. godine.

Andras trenutno obavlja i funkciju predsednika marketing grupe pri vodećoj Evropskoj festivalskoj asocijaciji Yourope.

"Čast mi je što se pridružujem Exitu, koji je definitivno jedan od najčuvenijih festivala na svetu. Za mene lično je od posebnog značaja činjenica da je on puno više od 'samo' festivala, imajući u vidu njegov intenzivan društveno korisni angažman", rekao je on.

Nikki McNeill osnivačica je kompanije Global Publicity koja spada među najistaknutije agencije za odnose sa javnošću u evropskoj muzičkoj i festivalskoj industriji.

Nikki McNeill
Nikki McNeillfoto: EXIT

Sa više od 22 godine iskustva njeni klijenti su manifestacije kao što su Amsterdam Dance Event, Eurosonic Noorderslag, Lowlands, Secret Solstice i mnogi drugi. Nikki je dugogodišnja saradnica EXIT festivala, a od ove godine po prvi put preuzeće poziciju međunarodnog PR menadžera.

"Sarađujem sa Exitom još od 2002. i festival i tim su mi izuzetno važni. Čast mi je da preuzimam ovako važnu poziciju unutar organizacije u godini u kojoj slavimo 20. godišnjicu" izjavila je McNeill.

Sanjin Đukić je PR i marketing menadžer iz Hrvatske, sa više od dve decenije staža na regionalnoj muzičkoj sceni. Član je Exitovog tima u Hrvatskoj već 15 sezona, obavljao je funkciju direktora umaškog Sea Star festivala, a u susret obeležavanju velikog Exitovog jubileja preuzima funkciju PR direktora celokupne EXIT organizacije.

Đukić
Đukićfoto: EXIT

Uz rad na festivalima iza njega je promocija više od 600 koncerata, među kojima se posebno ističu Foo Fighters, The Prodigy, Iron Maiden, Manu Chao, Sigur Ros, Duran Duran, Slayer i Prophets Of Rage.

"Publiku celog našeg podneblja, Srbije i svih država regiona oduvek smo smatrali za domaću publiku na Exitu i tako će uvijek biti. Zato je činjenica da je ponosni novi direktor PR-a iz Hrvatske jedan sasvim tipičan exitovski potez, koji pokazuje svu širinu naše organizacije", kazao je Đukić.

Iz EXIT je saopšteno da će se proslava 20. godišnjice EXIT festivala održati od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi uz nastupe brojnih izvođača od kojih su do sada objavjeni David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

Bonus video: