Brkovi najavili prvi virtuelni koncert

Hrvatska koncertna atrakcija družiće se sa publikom 6. marta, ulaznice već u prodaji

3187 pregleda 0 komentar(a)
Bend Brkovi, Foto: Privatna arhiva
Bend Brkovi, Foto: Privatna arhiva

Poput većine muzičara, i hrvatska koncertna atrakcija, bend Brkovi prilagodiće se aktuelnoj situaciji pa će 6. marta imati prvi virtuelni koncert.

“Jako se radujem, oduvijek smo htjeli napraviti ovako nešto. Kad već normalne ne rade, dođite u našu digitalnu birtiju, sviraćemo najveće hitove”, poručuje Shamso69, frontmen Brkova.

Njihovo prvo virtualno koncertno iskustvo biće presjek najvažnijih pjesama karijere, počevši od debi albuma “Punkfolkwellness”, a zaključno s posljednjim singlom “Bagra sa ekrana”.

Brkovi, kako to sami nazivaju, sviraju turbo-punk-folk-wellness-spa muziku. Poznati su po duhovitom spajanju nespojivih žanrova u jednu cjelinu: od turbofolka koriste emotivne stihove spojene sa žestinom punk rocka i težinom heavy metala. Njihove prostodušne tekstove prožima jedinstven svirački stil. Albume objavljuju samostalno, bez posredništva izdavačkih kuća: sav posao oko cjelokupne organizacije obavljaju sami i nude ih besplatno. Zvuk Brkova specifičan je i po tome što uobičajenu društvenu i političku tematiku punka mijenja ljubavnim tekstovima tipičnima za turbofolk i zabavnu muziku.

Jedan su od onih bendova koji se mogu pohvaliti vojskom fanova koji ih vjerno prate godinama, što se može primijetiti na svirkama gdje publika gotovo unisono s bendom pjeva svaku pjesmu i zna svaki tekst. Iza sebe imaju skroman broj legendarnih gigova i sedam albuma, od koji je posljednji “Brkovi su da se vole” izašao 2020.Ako je suditi po brojevima na streaming platformama, činjenica je da Brkovi još uvijek uživaju status jednog od najslušanijih izvođača regije, pa je sada vrijeme da se bend koji je uredno rasprodavao velike dvorane po svim državama ex-Yu prostora pokaže u virtualnom svijetu.

Ulaznice za virtuelan koncert Brkova u prodaji su do 21. februara po cijeni od 50 kuna (nešto više od šest eura), dok će od 22. februara do dan pred koncert biti skuplje pa će ljubitelji muzike Brkova za njih morati da izdvoje 10-ak eura. Prodaja ulaznica vrši se isključivo na Entrio web stranicama.

Bonus video: