Rundekov novi život na farmi

Darko Rundek primjer je čovjeka koji ne dozvoljava da vanjske okolnosti utiču na njegov život

7804 pregleda 0 komentar(a)
Darko Rundek, Foto: Filip Roganović
Darko Rundek, Foto: Filip Roganović

Legendarni umjetnik Darko Rundek je otkrio svoja razmišljanja o pandemiji, te kako provodi vrijeme uslijed novog zatvaranja.

Rundek je vrijeme pandemije korona virusa, provodio na ostrvu Braču, gdje je i nastao njegov album “Brisani prostor”. Međutim, muzičara nije držalo mjesto, pa se uputio u Francusku na kolektivnu farmu.

“Francuska je velika i raznolika zemlja, lijepa sa i bez korone. Ja sam sad u pokrajini Cevenes, brdovit kraj iznad Provanse. Ima veliki nacionalni park u blizini. Učestvujem u životu jedne kolektivne farme, koja, osim što se većinom sama prehranjuje, proizvodi hljeb, zimnicu i pivo za izvoz. Sve organsko”, rekao je umjetnik.

On je u intervjuu za “Avaz” ispričao kako je izgledalo putovanje iz Hrvatske za Francusku zbog kovida.

“Pripremio sam negativan test na kovid-19, na engleskom, s pečatom, ištampan u tri primjerka, ali me niko za njega nije pitao. To je lijepa ruta, Ljubljana - Venecija - Verona - Đenova, pa sam prespavao u hotelu u Savoni. Fin hotel, u luci, niske cijene, vansezonske i pandemijske. Poslije osam u Savoni - pustoš, ni pasa”, objasnio je muzičar.

Darko Rundek primjer je čovjeka koji ne dozvoljava da vanjske okolnosti utiču na njegov život. Naprotiv, on se trudi da kreira mikrosvijet po svojoj mjeri i to mu prilično dobro polazi za rukom. Godinu, koju mnogi žele da zaborave što prije, legendarni muzičar okončao je izdavanjem novog albuma „Brisani prostor“, kojeg relevantni muzički kritičari smatraju Rundekovim najboljim djelom u karijeri.

“Ljudi koje znam, kritičari i oni koji se javljaju preko društvenih mreža odlično su primili album. Mahom ga svrstavaju u vrh onog što sam dosad objavio. Kažu da im zvuči svježe i nadahnuto. Da otvara nove atmosfere i pitanja”, izjavio je Rundek utiske o svom novom albumu.

Bonus video: