Žene su najveća motivacija i pokretač muškarca

Sivilo novi singl koji je predstavljen u okviru “Sive srijede”, posvetio nježnijem polu

3841 pregleda 0 komentar(a)
Voli da repuje o međuljudskim odnosima i dinamici u vezama: Sivilo, Foto: Sivilo
Voli da repuje o međuljudskim odnosima i dinamici u vezama: Sivilo, Foto: Sivilo

Crnogorski reper Balša Krkeljić poznatiji kao Sivilo svake srijede, od početka 2021. godine na svom Youtube kanalu objavljuje po jednu numeru.

Ova “Siva srijeda” donosi numeru koja je posvećena ljepšem polu. Sivilo Smatra da je ovo idealna muziku za lagano i ugodno veče provedeno sa partnerom.

“Netflix and Chill...and Siva Srijeda #08? Pustite pjesmu i uživajte”, poručio je Sivilo koji se u svojim tekstovima kritički osvrće na aktuelna dešavanja. Zašto su žene tema ovoga puta i koliko to ima veze sa Danom žena koji se bliži, za “Vijesti” otkriva.

“Sviđa mi se pretpostavka da ženama smijem/trebam da posvećujem pjesme samo za 8. mart (smijeh). Šalu na stranu, ta tematika je razlog zašto sam se i usudio da napišem svoju prvu pjesmu. Žene su uvjek bile najveći motivator i pokretač muskarcima, bez njih bi vodili jedan veoma jednostavan život, bez napredovanja. Zbog toga sam i zavolio izlazak iz konfort zone i to gledam da radim u svim sferama života”, objašnjava Sivilo i tvrdi da njegova statistika pokazuje da 10 odsto njegovih slušalaca su žene.

“Volim da njegujem taj odnos i povremeno napravim pjesmu koja bi im bila zanimljiva. Takođe, ta tematika bi trebala da bude i korisna i muškoj publici jer te pjesme ne slave jedan pol pa drugi pol, ne može da se poistovjeti, već volim da repujem o međuljudskim odnosima i dinamaci koja se dešava u vezama”, dodaje Sivilo.

Većina njegovih pjesama je društveno angažovana, a na pitanje je li se umorio od takvih tema, odgovara:

“Inspiracija je stanje koje je jako prijatno i može da me odvede u razne smjerove pri kreiranju. Nekad je to ljubav, nekad politika, nekad ulični život, al’ jedno je sigurno, nikad nije dosadno i zamarajuće. Srećan sam što poslije 15 godina bavljenja hip hopom, proces stvaranja pjesama mi je zanimljiv kao i kada sam prvu pjesmu pravio”, pohvalio se on.

Sivilo već skoro dva mjeseca objavljuje srijedom po jednu pjesmu. I dok većina muzičara tvrdi da muziku uništava hiperprodukcija, Silivo priča i o tome koliko je njemu inspirativno i pada li mu teško da svake srijede publiku obraduješ novom pjesmom.

“Ja to gledam na drugačiji način - koliko uništava vrhunskog sportistu što svaki dan trenira i svakih nekoliko dana ima utakmicu? Ne uništava, nego ga čini boljim. To se očekije od njega. To je jedini način da napreduješ. Svaki dan da radiš na onome što želiš i voliš. Sa istim mentalitetom pristupam muzici. Nisam fan prepotentnih izjava u kojima umjetnici tvrde da se inspiracija ne može prisiliti i da ona dolazi tek kada se hiljadu i jedna stvar poklope, a onda kada dođe, raditi na umjetničkom djelu iziskuje vremena jer sve što je brzo napravljeno je nekvalitetno. Gluposti. Praviti muziku nije ništa manje inspirativno i teško nego spremiti krevet, cijepati drva, ići na pedikir, prati sudove, slaviti godišnjicu braka ili raditi prekovremeno. Neke stvari volimo, neke ne, ali to nije bitno, bitno je da ih radimo i radimo dok ne postanu navika i svakodnevnica. Vi onda nalazite ljepotu u tome što ste postali korisniji i odgovorniji za sebe i društvo”, mišljenja je Sivilo.

Ovo je već osmi singl koji Sivilo objavljuje u okviru “Sive srijede”, a umjetnik još uvijek ne zna koliko će projekt trajati.

“Zasada sve ide super i pažnju publike kupuju sve pjesme podjednako. Navikao sam svoje fanove da očekuju od mene da ću uvijek ići korak dalje sa tematikama, provokacijama, mišljenjima, pa ih to ne iznenađuje. Želim da vjerujem da je to i razlog zašto me slušaju”, otkriva Sivilo i dodaje da nakon pet godina pauze gradi “svoju online zajednicu praktično ispočetka”.

“Zahvalan sam što su i dalje tu za mene, voljni da svoje vrijeme troše slušajući moju muziku i što iz nedjelje u nedjelju zajednica raste, novi ljudi su zainteresovani za moj zvuk i to je uvjek zadovoljavajuće i osvježavajuće”, zaključuje Sivilo.

Tražim načine da me muzika ujedini sa publikom

Većinu pjesama koje objavi u sklopu “Sive srijede” nemaju naziv, pa uključuje publiku tako što predlažu ime za njih. Raduje ga što su predlozi veoma kreativni i što fanovi na ovakav način njegovim pjesmama daju drugo značenje.

“Pošto uživo nastupa nema, a to mi je jedan od najboljih načina da se povežem sa publikom, uvjek tražim načine kako da nas muzika ujedini. Pravimo pjesme zajedno, njihov doprinos je veoma zanimljiv. Način na koji oni percipiraju pjesme i onda iz toga predlože naziv me često iznenadi. Kada pravim pjesmu ‘zaključam’ se u jedno stanje uma i tek onda kada je objavim i fanovi je čuju, kroz komunikaciju sa njima shvatim koliko različitih viđenja i osjećanja može da proizvede jedna ista pjesma. Iz toga su mi i zanimljivi njihovi predlozi za nazive pjesama, jer imaju moć da daju pjesmi novo i veće značenje od onoga koje sam mu ja inicijalno dao”, priznaje Sivilo.

Bonus video: