Cetinski obećava odličan novogodišnji program u PG: Biće to doživljaj za pamćenje

"Kada je stigao poziv iz Podgorice, nisam razmišljao ni sekunde. Gdje god sam nastupao u Crnoj Gori, uvijek sam se odlično osjećao"
85 pregleda 9 komentar(a)
Toni Cetinski (Novine)
Toni Cetinski (Novine)
Ažurirano: 10.12.2017. 18:42h

Hrvatski pjevač Toni Cetinski ove godine je glavna zvijezda dočeka Nove godine na podgoričkom trgu.

Naime, on će se sa svojim fanovima kako iz glavnog grada Crne Gore, tako i iz okolnih gradova, pa i regiona družiti 31. decembra i svojim pjesmama uveseliti u Novu godinu.

Već nekoliko puta je za novogodišnje praznike pjevao u Crnoj Gori, no, kako kaže repertoar te večeri razlikovaće se od standardnog koji pjeva tokom čitave godine.

“Bez obzira gdje i kada nastupamo, moja ekipa i ja, uvijek se trudimo da ponudimo publici posebno osmišljen program, u kojem okupljenima pružamo najbolje od sebe i naravno odličnu zabavu. Novogodišnji dočeci uvijek su posebni i specifični, a mi se trudimo da se predstavimo na najbolji mogući način, te da svirkom uživo publici darujemo doživljaj za pamćenje”, obećava na početku razgovora za “Vijesti” Cetinski.

Koji su sve gradovi bili u igri kad je nastup za najluđu noć u pitanju i zašto ste odabrali Podgoricu?

Kada je stigao poziv iz Podgorice, nisam razmišljao ni sekunde oko nastupa. Gdje god sam nastupao u Crnoj Gori, uvijek sam se odlično osjećao, a publika i atmosfera su bili zaista posebni. Ne sumnajm kako će zajedno, istu, odnosno još i bolju atmosferu ponoviti 31.12. u Podgorici.

S obzirom da zbog posla novogodišnje praznike provodite radno, imate li osjećaj kad su ovi praznici u pitanju?

Uživam u praznicima, ali uopšteno volim te trenutke darivanja, najdražih i najbližih. Zbog posla kojim se bavim, ali i zbog današnjeg tempa života, pokloni i sve ostalo se nekako kupuje, kako bi se reklo 'u trku'. Ipak, najviše volim te praznične trenutke opuštanja u krugu obitelji.

Kad posljednji put nijeste radili za Božić i Novu godinu i da li vam je bilo neobično?

Iskreno, za 25 godina koliko se bavim muzikom ne sjećam se kada sam bio slobodan za Božić ili Novu. Sa druge strane, to je u našem poslu normalno, i hvala svima koji me sve ove godine vole i podržavaju, te i na taj način omogućuju da još uvijek nastupam.

Kad birate gdje da održite koncert, posebno za novogodišnje praznike kad temperature znaju biti veoma niske, da li se radije odlučujete za nastupe u hotelu ili birate koncerte na otvorenom?

Iskreno, bendu i meni nije toliko bitno gdje sviramo. Kad koncert krene, publika i atmosfera vas ponesu, te vam je tada nebitno je li -15 ili +50 stepeni.

Šta ćete poželjeti u ponoć i kome ćete prvo čestitati Novu godinu?

Kada su želje u pitanju, uvijek sebi i drugima želim puno zdravlja i ljubavi. Novu ću naravno prvo čestitati suprugi Dubravki, djeci i najbližoj porodici.

Početkom oktobra objavili ste singl “Nemam sreće s tobom”, da li se ona već nalazi na redovnom koncertnom repertoaru i kako publika reaguje na nju?

Naravno. Publika je odlično prihvatila aktuelni singl. Znate, ja uvijek volim da pjesma sama napravi svoje, i drago mi je da je kombinacija Aleksandre Milutinović i moje malenkosti, urodila plodom, i da se ljudima sviđa, što je na kraju najbitnije od svega. Hvala svim saradnicima, mom bendu, kao i diskografskoj kući Hit Records na podršci.

Ovom numerom najavili ste novi album, koji će biti objavljen naredne godine. Šta ste nam to spremili, hoće li nam album donijeti i neki novi zvuk?

Cijela moja ekipa vrijedno radi na novom materijalu, ali tu nema žurbe. Novi album svakako će donijeti novi zvuk kojeg promovišem posljednjim singlovima “Laku noć” i “Nemam sreće s tobom”, kao i na svim koncertima. Riječ je o potpuno novom, drugačijem zvuku, projektu acoustic/electric. Zajedno sa svojim bendom, pjesme izvodim u akustičnim varijantama, bliže rocku ili izvornom pop rok zvuku.

Vaši albumi uvijek su osvajali zlatne i dijamantske tiraže, da li vam to stvara pritisak kad radite novi album da mora biti bolji od prethodnog?

Kao muzičar, ali i kao čovjek, uvijek težite da budete bolji. Ljudi koji me podržavaju u mom radu, i ja sam, naravno uvijek želimo da novi album bude kvalitetniji od prethodnoga, da publici i obožavateljima ponudimo nešto novo. To nam je pokretač da svih ovih godina, radimo na sebi, da unapređujemo sebe, da učimo nove stvari. Sa druge strane, ne opterećujem se tiražama. Drago mi je, i zbog moje diskografske kuće, i zbog mene, da album dosegne zlatni ili dijamantski tiraž, ali najbitnije od svega mi je da ga publika prihvati i da pjesme zažive.

Većina vaših kolega žali se na diskografsku krizu, a vi uz rijetke uspijevate da rasprodate tiraže uvijek. Kako vam to polazi za rukom, koji je recept?

Nema posebnog recepta - budite svoji, budite jednostavni, i uvijek pružite najbolje od sebe, 110 odsto. Javnost to prepoznaje, cijeni i vrijednuje.

Sarađivali ste sa Mirom Buljanom, Aleksandrom Milutinović, ko će to još za novi album raditi pjesme za vas?

Ako mi neko ponudi odličan tekst koji me inspiriše, naravno da ću prihvatiti. Jedan od tih mladih i talentovanih autora je Amil Lojo, koji je uz Aleksandru zaslužan za nekoliko sjajnih pjesama sa albuma koji je u pripremi.

Da li vam mladi i neafirmisani autori šalju pjesme i jeste li spremni da im date šansu?

Uvijek. Nikada ne smijemo zaboraviti da smo svi mi, u nekom trenutku bili mladi, te da je i nama neko nekada pružio prvu šansu. Stoga, kada god sam u mogućnosti, pokušavam pomoći mladima.

Snimili ste toliko pjesama u karijeri, imate li omiljenu i zašto?

Teško mi je izdvojiti jednu od pjesama. Za svaku me veže neka posebna priča, događaj sa snimanja ili nešto slično. Kada bih trebao birati, možda bi izdvojio “23. prosinac”, pjesmu koja je posvećena svima onima koji nisu sa nama.

Poznati ste i po tome da rado dajete podršku pjevačima koji tek počinju da se bave ovim poslom tako što ih zovete da budu gosti na koncertu, a nedavno ste učesnicima takmičenja “Zvijezde” poklonili pjesmu koju ste otpjevali sa njima. Koliko je važno da starije kolege daju vjetar u leđa onima koji počinju?

Kao što sam već spomenuo, svima nama, kojim god se poslom bavili, neko je u nekom trenutku pružio prvu šansu. Mladima koji su na početku ostvarenja svojih snova, takve stvari puno znače, a mene izuzetno ispunjavaju. U svojim počecima, od starijih kolega naučio sam puno toga, ali i ono najljepše pomagati mlađima, pa tako ja sada nastavljam tim putevima, jer to i te kako ima smisla.

Dosta je muzičkih takmičenja, a mali broj onih koji ovakve emisije iskoriste i od toga naprave uspješnu karijeru. Šta je to u čemu najčešće griješe i ne iskoriste pet minuta slave koje dobiju zahvaljujući tim takmičenjima?

Ključna riječ je - strpljivost. Ništa se, nažalost, ne događa preko noći. Biti muzičar znači puno rada, puno odricanja, ali na kraju treba imati i puno sreće da bi se uspijeh ostvario. Ipak, strpljenje je ključno.

Muzička akademija u Crnoj Gori otvorena i počeće da radi

Nedavno ste u Crnoj Gori registrovali preduzeće. O čemu se, zapravo, radi i znači li to da ćete u našoj zemlji započeti biznis?

Želja je da otvorim muzičku akademiju i ona je službeno otvorena, ali nije još započela sa svojim djelovanjem. Plan je da se ista akademija otvori još u Zagrebu i naravno u mojoj Istri. To su dugoročni planovi koji su sada malo po strani i radimo na tome manjim intenzitetom za sada. Paralelno je u osnivanju i moj muzički lejbl pod kojim bi realizovali sve moje buduće projekte i projekte koje radim sa mladim talentima koji su naša budućnost. Sav taj rad sa mladima me jako raduje i ispunjava jer mi daje sigurnost da ću nešto konkretno ostaviti za sobom i što bi trebalo da traje i nakon mene.

Bonus video: