Potraga za sopstvenim identitetom

“Jako sam ponosna kako sve zvuči i izgleda na kraju. Kao što i sam naziv EP-a sugeriše, kroz rad na albumu sam nastojala da utvrdim svoj identitet, ali naposlijetku sam shvatila da je možda potraga za njim ono što me čini kakvom jesam. Ta potraga će se sigurno i nastaviti što će izroditi novu muziku na kojoj već aktivno radim”, govori Muha

3897 pregleda 0 komentar(a)
Muha, Foto: Vedad KrkbeŠeviĆ
Muha, Foto: Vedad KrkbeŠeviĆ

Nakon uspješnog single “Claut”, mlada talentovana bosanskohercegovačka reperka Muha je predstavila publici svoj debitanstki EP pod nazivom “Identitet” kojeg prati i video spot za istoimenu pjesmu.

Cijeli projekat je izašao pod krovom Bassivity digitala, a produkciju albuma potpisuju Amar Karahasanović i Nikola Obućina iz Estrada Productions u saradnji sa Toshijem (Helem Nejse).

“Jako sam uzbuđena s obzirom na to da je ovo moj prvi EP i jedva čekam da vidim prve reakcije. Srećna sam što sam kroz cijeli proces kreiranja albuma upoznala i sarađivala sa jako talentovanom ekipom, a posebno sam zahvalna ekipi iz Bassivitya koji su prepoznali ambiciju i trud, te se odlučili da ovaj projekat objave pod svojom etiketom”, rekla je Macha Ravel, poznatija kao Muha, a prenosi Klix.ba.

Spot za pjesmu “Identitet” je režirao, snimao i montirao Mario Ilić, koji važi za jednog od najperspektivnijeg video kreatora u državi i šire. EP sadrži šest pjesama, a zanimljiva činjenica je to što je višejezičan, tako da na albumu pored pjesama na našem jeziku imamo pjesme na francuskom, engleskom i španskom.

“Jako sam ponosna kako sve zvuči i izgleda na kraju. Kao što i sam naziv EP-a sugeriše, kroz rad na albumu sam nastojala da utvrdim svoj identitet, ali naposlijetku sam shvatila da je možda potraga za njim ono što me čini kakvom jesam. Ta potraga će se sigurno i nastaviti što će izroditi novu muziku na kojoj već aktivno radim”, govori Muha.

Novi spot možete pogledati na Jutjub kanalu Bassivity digitala, kao i ostale pjesme sa EP-a. Takođe, Muhin prvi EP je dostupan i na svim digitalnim platformama za muziku kao što je spotify, deezer, apple music i dr.

Mlada i talentovana reperka sa pseudonimom Muha skrenula je pažnju na sebe serijom od nekoliko pjesama. Muha studira u Sarajevu, a poznavaoci hip hopa zapazili su njen prvi video za pjesmu “Sve svojim tokom”.

Bonus video: