Grum: Ova godina mi je otvorila vrata na svim poljima

Pod pseudonimom Redial Tone izdao je traku „DtxDC”
0 komentar(a)
Aleksandar Grum, Foto: Damira Kalač
Aleksandar Grum, Foto: Damira Kalač
Ažurirano: 30.11.2017. 16:04h

Podgorički DJ i producent Aleksandar Grum pod svojim pseudonimom Redial Tone objavio je novu traku “DtxDC”, koja se može preuzeti sa Soundcloud stranice webzina Deathtechno.com. Na taj način on je želio da obilježi saradnju sa Death Technom I njihovom etiketom Dead Cert za koju je ranije izdavao svoje radove.

“Najveći dio 'DTxDC' trake je pravljen za remiks na kojem sam radio krajem prošle godine. Kako sam bio prilično vrijedan i inspirisan u studiju u tom periodu, napravio sam još jednu verziju remiksa koji je na kraju izdat na Tauten lejblu. Na drugoj, nikada izdatoj verziji remiksa sam radio tokom godine i kako je na kraju zvučala totalno drugačije od originala, odlučio sam da iz nje obrišem sve semplove koje sam uzeo iz originalne trake. Sa Ijanom, vlasnikom Death Techno webzina i Dead Cert. Recordsa sam razgovorao i došli smo na ideju da bi ova traka mogla da bude jedan zajednički poklon za sve koji su nam pružili podršku na prethodnim kolaboracijama. I da bi sve to dobilo jedan interesantan oblik, na kraju sam za naslov trake odabrao inicijale od Death Techno i Dead Certa”, potanko je objasnio Grum i dodao da je mastering radio Huan Truhiljo u njegovom studiju u Buenos Airesu.

Redial Tone sa Dead Certom sarađuje od samog početka, objavio je pod ovom etiketom i EP “Hope and Despair”, na kojem su se našli I remiksi koje su radili Pol Mek i Su Li.

“Death Techno sam pratio joŠ od ranije, uvijek su imali kvalitetne goste na podkast seriji, uvijek su birali interesantna izdanja za recenzije i bio sam veoma srećan kad sam dobio poziv za DT:MIX”, dodaje podgorički producent. Taj miks, pod nazivom “DT:MIX 141” može se takođe čuti na Soundcloud stranici Death Technoa.

Grum važi za jednog od najproduktivnijih domaćih producenata, pa je nedavno objavio svoj drugi album “Life Through the Eyes of Plastic Doll” za špansku etiketu HC Records. Izdanje, dostupno i u digitalnoj i u fizičkoj formi, može se preslušati i kupiti na Bandcamp stranici izdavača.

Imao je podgorički DJ i neobičan poduhvat sa objavljivanjem EP-a “Voyager” na kaseti za bosanski Parabola Records. Kome nije zanimljiv ovaj retro poduhvat, može izdanje nabaviti i digitalno takođe na Bandcampu.

Grum je ocijenio da je ova godina za njega bila prilično produktivna, a krunisaće je cjelovečernjim nastupom koji će uskoro imati u glavnom gradu.

“Bila je ovo godina koja je otvorila dosta vrata na svim poljima , bilo je dosta uspješnih saradnji, a posebno ću izdvojiti moju saradnju sa Click2Dream, organizacijom iz Podgorice. Izdvajam posebno nastupe sa Dax J-om u Maximusu i Perom FullHouse, a ovim putem bih želio da najavim i našu posljednju saradnju ove godine, 7. decembra u 'Klubu', gdje ću raditi 'allnighter'”, najavio je on.

Cijena ulaza na Grumov nastup će biti tri eura, a ulaz će biti zabranjen mlađima od 18 godina

Bonus video: