Grupa Stuttgart Online objavila kompilaciju najvećih hitova pod nazivom “Štutgart na vezi”

Njihovi singlovi i spotovi zauzimali su prva mjesta svih relevantnih domaćih i regionalnih radijskih i televizijskih top lista

1360 pregleda 0 komentar(a)
Stuttgart Online, Foto: Odličan hrčak promo
Stuttgart Online, Foto: Odličan hrčak promo

Prvaci beogradske garaže, grupa Stuttgart Online, postoje od 2006. godine i već deceniju i po su prepoznatljivi po žestokom i beskompromisnom rokenrol zvuku.

Njihovi singlovi i spotovi zauzimali su prva mjesta svih relevantnih domaćih i regionalnih radijskih i televizijskih top lista.

Garažni trio u sastavu Bojan Slačala, Marko Barišić i Demir Ahmetović do sada je objavio tri albuma: “Radost svakom domaćinstvu”, “Prava stvar” i “Štutgart na vezi”, koji je upravo objavljen na vinilu za izdavačku kuću “Odličan hrčak”.

“Album ‘Štutgart na vezi’ je zbirka 10 singlova grupe Stuttgart Online koji su izlazili u periodu 2013-2018. godine i sadrži neke od najvećih hitova grupe: ‘Zašto ćutiš kada mnogo toga znaš’, ‘Najbolji sin’, ‘Da je nađe’, ‘Korak dalje’, ‘Gubitnici’, ‘Bolje da mi veruješ na reč’. Učešće na ploči su uzeli neki od najpoznatijih kolega sa scene poput Zorana Kostića Caneta, Olivera Svilana, Borisa Mladenovića, Dalibora Popovića Mikše, Dragana Kneževića. Veoma sam ponosan što smo ove pjesme uspjeli da materijalizujemo u vidu našeg prvog vinilnog izdanja”, ističe frontmen grupe Bojan Slačala.

Stuttgart Online su bili u samom jezgru “Nove srpske scene” u drugoj polovini nultih godina, i ostali su rijetko čist primjer angažovanog rok benda novog doba. Veb magazin Popboks ih je proglasio za najbolje debitante 2007. godine. Bitne nastupe imali su na Exit (2007 i 2009), Art & Music festival u Puli (2008), kao i veliki broj nastupa u regionu: Novi Sad, Zrenjanin, Pančevo, Niš, Zagreb, Velika Gorica, Skopje, Kumanovo. M.V.

Album ‘Štutgart na vezi’ je zbirka 10 singlova grupe Stuttgart Online koji su izlazili u periodu 2013-2018. godine i sadrži neke od najvećih hitova grupe.

Bonus video: