Bila je čast predstavljati Crnu Goru

Mladi crnogorski pjevač Komnen Vuković o učešću na bjeloruskom festivalu Slavijanski bazar na kojem je osvojio Grand Prix

6357 pregleda 3 komentar(a)
Proglašenje pobjednika na Slavjanskom bazaru, Foto: Prinstscreen
Proglašenje pobjednika na Slavjanskom bazaru, Foto: Prinstscreen

Mladom crnogorskom pjevaču Komnenu Vukoviću pobjede na muzičkim takmičenjima nijesu strane. Iako ima svega 12 godina iza njega je veliki broj značajnih nastupa, a sada se može pohvaliti da je jedan od rijetkih koji je imao priliku da pjeva na čuvenom festivalu Slavijanski bazar, a jedini iz naše zemlje koji je trijumfovao na istom.

“Za festival sam se prijavio tako što je gospođa Olga Marković iz organizacije festivala, kontaktirala mog mentora Danijela Alibabića i predložila da se prijavim za Slavijanski bazar. Poslali smo prijavu i poslije mjesec dana dobio sam obavještenje da sam prošao selekcioni žiri i odabran da predstavljam Crnu Goru u Bjelorusiji, što je bila ogromna čast i zadovoljstvo”, priznaje u razgovoru za “Vijesti” Komnen.

Na svakom nastupu, bilo da pjeva pjesme, ili obrade, Komnen uvijek pažljivo bira numere sa kojima će se predstaviti, a tako je bilo i za festival u Bjelorusiji.

“Pjevao sam dvije pjesme - “Čuvam svijet”, koju je za mene napisao Danijel Alibabić i svjetski hit „Je t’aime“ od Lare Fabian. Obje izvedbe su mi se bodovale. A oko izbora mi je kao i uvijek pomogao Danijel i Snežana Ćosović profesorica u školi pjevanja D- moll”, istakao je Komnen.

Ponosan je što je u tako jakoj konkurenciji osvojio prvo mjesto.

“Konkurencija je bila zaista velika, samim tim što se na tom takmičenju može prijaviti samo jedan takmičar iz jedne države. Svi šalju kvalitetne izvođače. Tako da sam bio presrećan što sam u takvoj konkurenciji osvojio Grand Prix”, ne krije svoje zadovoljstvo sagovornik “Vijesti”.

I pored toga što su na ovakvim manifestacijama razvijaju i takmičarski duh, u bekstejdžu se svi druže.

“S obzirom na to da sam bio smješten sa takmičarima iz Hrvatske, Slovenije i Italije, sa njima sam se najviše družio. Naravno, družio sam se i sa ostalima kada je to bilo moguće. Razmijenili smo suvenire iz svojih država i mnogo sam srećan što sam upoznao toliko mnogo talentovanih drugara iz cijelog svijeta”, prepričava svoje utiske Vuković.

Kao neko ko je karijeru počeo na domaćim festivalima i takođe osvajao nagrade, uporedio je domaće sa takmičrenjima u inostransvu na kojima učestvuje posljednjih godina: “Volio bih da na našim festivalima ubuduće bude više takmičara iz drugih zemalja, kako bi bila veća konkurencija i da se festivali organizuje u velikim salama sa puno publike”, njegova je želja.

Korona nije samo osiromašila svjetsku industriju, već je aktuelna pandemija uticala i na izvođače dječije muzike.

“Korona nas je sve poremetila, tako da nijesam skoro uopšte nastupao, ali sam imao više vremena da vježbam. Nadam da će se ovo sve brzo završiti i da ćemo se svi vratiti normalnom životu i radu”, iskren je on.

Komnen je već više godina posvećen muzici, no i školske obaveze obavlja sa puno ljubavi i uvijek je odgovoran.

“Teško mi je nekad sve da uklopim. Do sada sam uspijevao da se snađem, kako će biti ubuduće vidjećemo”, zaključuje Vuković.

S obzirom na to da sam bio smješten sa takmičarima iz Hrvatske, Slovenije i Italije, sa njima sam se najviše družio. Naravno, družio sam se i sa ostalima kada je to bilo moguće. Razmijenili smo suvenire iz svojih država i mnogo sam srećan što sam upoznao toliko mnogo talentovanih drugara iz cijelog svijeta.

Bonus video: