Uspjeh crnogorskih muzičara: Američka turneja dua Krivokapić-Martinović

Na repertoaru ovih istaknutih solista i pedagoga su djela Morisa Ravela, Arona Koplanda, Mikloša Rože, te dvije Igre crnogorskih autora, Borislava Tamindžića i Branka Zenovića
151 pregleda 0 komentar(a)
Vujadin Krivokapić i Bojan Martinović (novine), Foto: Arhiva Vijesti
Vujadin Krivokapić i Bojan Martinović (novine), Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.11.2017. 11:40h

Kamerni duo Vujadin Krivokapić (violina) i Bojan Martinović (klavir) koji je početkom ove sedmice koncertom u Jed Leshovic Resital holu, na Montkler univezitetu u Nju Džersiju počeo svoju prvu američku turneju, večeras će se predstaviti publici u Stamfordu (Konektikat). Drugi dio njihove turneje održan je sinoć, u Steinway galeriji u Paramusu (Nju Džersi). Na repertoaru ovih istaknutih solista i pedagoga su djela Morisa Ravela, Arona Koplanda, Mikloša Rože, te dvije Igre crnogorskih autora, Borislava Tamindžića i Branka Zenovića.

Krivokapić, koji je do sada ostvario značajan broj nastupa u zemlji i inostranstvu, je angažovan na Muzičkoj akademiji kao violinski pedagog.

Martinović je jedan je od osnivača međunarodnog muzičkog festivala Espressivo i međunarodnog pijanističkog takmičenja “Manja Radulović”. Profesor je klavira i dekan na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Bonus video: