u 72. godini

Preminuo Dasti Hil, basista benda Zi Zi Top

Hil, čije je pravo ime Džozef Majkl Hil rođen 1949. godine bio je poznat po kaubojskom šeširu, naočarima za sunce i dugoj bradi koje nosi i gitarista Gibons

8150 pregleda 2 komentar(a)
Dasti Hil, Foto: zztop.com
Dasti Hil, Foto: zztop.com

Dasti Hil, basista poznate teksaške hard rok grupe "Zi Zi Top" preminuo je, prenio je američki sajt TMZ pozivajući se na članove čuvenog benda. Vijest je prenio i AP, pozivajući se na Fejsbuk objavu članova benda.

"Tužni smo zbog vijesti da je naš saborac Dasti Hil preminuo u snu u svom domu u Hjustonu“, naveli su Bili Gibons i Frenk Berd.

Gibons i Berd su dodali – "Mnogo ćeš nam nedostajati, amigo".

Za sada se ne zna da li je Hilova smrt povezana sa zdravstvenim problemima koje je imao. TMZ je prenio da je basista nedavno povrijedio kuk.

Vijest o Hilovoj smrti prenio je i AP, kao i lokalni američki sajt "Klik tu Hjuston".

Hil, čije je pravo ime Džozef Majkl Hil rođen 1949. godine bio je poznat po kaubojskom šeširu, naočarima za sunce i dugoj bradi koje nosi i gitarista Gibons.

"Zi Zi Top" su prvi album snimili 1971. godine, a ogroman uspjeh postigli su sa albumima "Tres Hombres" (1973), "Fandango" (1975), "Eliminator" (1983) i "Aftterburner" (1985).

Hard rok trio iz Teksasa proslavio se sa hitovima "La Grange" (1973), "Tush", "Blue Jeans Blues" (1975), "Cheap Sunglasses" (1979), "Gimme All Your Lovin", "Sharp Dressed Man", "Legs" (1983), "Sleeping Bag", "Rough Boy" (1985) i "Doubleback" (1990).

Preporučujemo za Vas