Sea Dance uz restriktivne mjere

Carević kazao je da je Opština uspjela je da, uprkos pandemiji, uradi sve što je do nje da se ove godine održi festival

2470 pregleda 189 reakcija 7 komentar(a)
Sa jednog od prethodnih izdanja, Foto: Filip Roganović
Sa jednog od prethodnih izdanja, Foto: Filip Roganović

Festival „Sea dance“ biće održan od 26. do 29. avgusta u Buljarici, a za njegovu organizaciju Opština Budva izdvojila je 200 hiljada, dok Turistička organizacije Budve stotinu hiljada eura. To je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare. Očekuje se dolazak velikog broja posjetilaca iz 25 država, kako regiona, tako i iz Evrope i SAD, a primjenjivaće se restriktivne mjere, kada je riječ o ulasku na festival.

Gradonačelnik Budve Marko Carević kazao je da je Opština Budva uspjela je da, uprkos pandemiji, uradi sve što je do nje da se ove godine održi festival „Sea dance“.

„Grad se i ovog puta vodio činjenicom da vrhunski festival predstavlja dio mozaika koji daje prepoznatljivost Budvi, brendira je i pozicionira na međunarodnoj mapi festivala. Organizacijom ovakvog festivala šaljemo optimističnu poruku da se život vraća u normalu."

"Sea Dance, ne zaboravimo, doprinosi afirmaciji Budve kao svjetski poznate destinacije i dovodi nam publiku sa svih meridijana. Naša obaveza je da sve koji dođu prihvatimo otvorenog srca i prikažemo se kao dobri domaćini, što smo, vjerujem, dokazali u svim godinama koje su iza nas, kada su posjetioci bili izuzetno zadovoljni i programom festivala i posjetom Budvi."

"Saradnja sa kompanijom „MYEXIT ADVENTURE“ iz Novog Sada svih ovih godina je bila na izuzetnom nivou i još više je učvrstila veze koje njeguju Budva i Novi Sad još od 1995. godine i uspostavljanja pobratimskih odnosa između naših gradova“, naglasio je Carević.

Dodaje da su prijateljski odnosi i ove godine dobili novi kvalitet kroz saradnju na projektu Budva – Evropska prijestonica kulture.

„Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i tim koji predvodi projekat Novi Sad 2021 na čelu sa Nemanjom Milenkovićem pružili su nam svu potrebnu podršku u kandidaturi Budve za ovu prestižnu evropsku titulu iz oblasti kulture za koju želimo da se kandidujemo u 2028. godini."

"Kada je u pitanju organizacija festivala „Sea Dance“ od ključne je važnosti je da se u organizaciji festivala vodi računa o svim preporukama nadležnih državnih tijela i službi, usmjerenih na prevenciju širenja koronavirusa, i budući da organizator već imao dobar model primjene preporuka tokom EXIT festivala, očekujem da sve prođe u najboljem redu. Opština Budva će u saradnji sa državnim organima i organizatorima festivala stvoriti sve preduslove da zdravstveni protokoli budu strogi i da sa se njihovo poštovanje dosledno sprovodi kako bi sigurnost svih prisutnih na festivalu bila na najvišem nivou. Još jednom pozivam sve građane Budve, posebno mlade ljude koji planiraju da posjete festival, da se vakcinišu i tako učine dobro i sebi i cijeloj zajednici, i omoguće da se život, što prije, vrati u normalne tokove“, naglasio je Carević i zahvalio se Ministarstvu ekonomskog razvoja i organizatorima festivala preduzeću „MY EXIT ADVENTURE“ na dobroj saradnji u ovim izmijenjenim i kriznim uslovima.

Direktorica TO Budve Maja Liješević ističe da je „Sea dance“ doprinio da se Budva nađe visoko na ljestvici festivala u Evropi. Očekuje će ovogodišnje izdanje Sea Dance biti uspješno te da će doći mnogo mladih ljudi koji će ponijeti lijepe utiske iz Budve.

Predsjednik Upravnog odbora EXIT fondacije Ivan Petrović naglasio je da će ovoga ljeta na Sea Dance festivalu nastupiti poznata imena sa muzičke scene, ali i da očekuje dolazak posjetilaca iz 25 država , te da je veliko interesovanje iz Njemačke, Holandije, SAD, Turske…

Učazak na festival biće uz restriktivne mjere, da će oni koji žele da priszstvuju morati da prilože ili negativna test, potvrdu da su vakcinisani, ili da su preležali COVID u proteklih šest mjeseci.

Bonus video: