Boris Brejcha po prvi put u Crnoj Gori, na Sea Dance festivalu

"Nije Boris Brejcha oduvijek bio pod maskom, ali tek s njom stvara mit i buku oko sebe, dovoljnu da svi čujemo za njega i da ga svi zavolimo"

2798 pregleda 6 komentar(a)
Brejcha, Foto: Sea Dance
Brejcha, Foto: Sea Dance

Svjetski poznati DJ, producent i utemeljivač high tech minimal techna Boris Brejcha nastupiće u nedjelju, 29. avgusta, na glavnoj bini Sea Dance festivala u Buljarici, saopštili su danas organizatori.

"Da li je ponekad potrebno opsovati da bi opisao nešto? Pa možda i da, ako te to nešto ostavi bez riječi i moraš da podlegneš primalnom instiktu. Pogotovo kad je to nešto žurka na kojoj nastupa Boris Brejcha. Ovaj lutak nasmijanog lica je svoj lejbl nazvao Fcking Serious, čisto da naglasi koliko ozbiljno shvata to što radi, i da sa njim nema zezanja. Dobro, ima, ima puno zezanja, jer tu smo svi da se zezamo, zabavimo i uživamo dok on vrti, ali ovim naslovom pokazuje da on sve što radi, shvata poprilično ozbiljno. Inspirisan Brazilom i karnevalom, riješio je da nastupa pod maskom, i tako u mrak specifiičan za tehno žurke donese dašak boje i nasmijanosti. Nije Boris Brejcha oduvijek bio pod maskom, ali tek s njom stvara mit i buku oko sebe, dovoljnu da svi čujemo za njega i da ga svi zavolimo", navodi se u saopštenju.

Organizatori su kazali da je Brejcha svoju muziku nazvao High Tech Minimal, te da je drugi često nazivaju inteligentnom muzikom sjutrašnjice.

"Žanr su prihvatili i drugi izvođači, a on ga je masterirao do perfekcije. Međutim, nakon nekoliko godina uspjeha, Boris ne nestaje, već nastavlja da se razvija. Poslije godina i godina turneja, kao i novih singlova i traka, pokazao nam je koliko se dubine i različitosti krije iza termina i žanra minimal techno, i koliko to minimal može imati širine i prostora za razotkrivanje. Sve to on donosi u svojoj misiji da svima budu zabavno kad dođu na podijum za igru", piše u saopštenju.

Organizatori su rekli i da je Brejcha sa svojom partnerkom i muzom Ginger početkom ove godine izbacio singl "Spicy".

"To im, naravno, nije prvi put da sarađuju, s obzirom da smo njen glas već slušali na pesama Hapinezz i To The Moon And Back. Od prije par dana slušamo i uživamo u njegovom novom albumu „Matrix“, i vjerujemo da će neka od tri nove trake odzvanjati plažom Buljarica u nedjelju 29.avgusta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: