Mini turneja Tanje Jovićević: Berane, Cetinje, Podgorica

Tanja Jovićević važi za jednu od vodećih pop, bluz i džez pjevačica u regionu, koja je prepoznatljivost stekla sa grupom “Oktobar 1864” tokom osamdesetih godina 20. vijeka

4702 pregleda 1 komentar(a)
Jovićević, Foto: Vesko Belojevic
Jovićević, Foto: Vesko Belojevic

Nakon uspješnih koncerata u Nikšiću i Podgorici u julu, jedna od vodećih rok pjevačica regiona Tanja Jovićević (eks Oktobar 1864) zakazala je novu mini-turneju u Crnoj Gori, ovog puta akustičnu verziju, a slušaće je publika u Beranama, Cetinju i Podgorici.

Pjevačica će tako u društvu “Kiza bluz benda” u ponedeljak nastupati u Beranama i to u “Smugglers pabu”, utorak u “Scottish pubu Academia” na Cetinju, dok je koncert u Podgorici zakazan za srijedu, 18. avgust u “Dobri Stari WWW”.

Tanja Jovićević važi za jednu od vodećih pop, bluz i džez pjevačica u regionu, koja je prepoznatljivost stekla sa grupom “Oktobar 1864” tokom osamdesetih godina 20. vijeka.

Muzikom je počela da se bavi vrlo rano, a sa 17 godine se pridružila grupi Oktobar 1864 koju su osnovali Goran Tomanović, Zoran Karapandža, Željko Mitrović i Dean Krmpotić.

U periodu od 1984. do 1991. godine su snimili albume “Oktobar 1864”, “Igra bojama” i “Crni ples”. Upravo je numera “Crni ples” uvrštena na listu 60 najboljih pjesama u izdanju Diskografske kuće PGP RTS.

Nakon raspada grupe, Tanja je nastavila samostalnu karijeru.

Bonus video: