Petrovac jazz festival: Dolaze Maks Kočetov, Milan Petrović, Nada Pavlović...

Petrovac Jazz festival biće održan od 3. do 6. septembra na dvije nove lokacije u Budvi i Petrovcu uz poštovanje svih epidemioloških mjera

4182 pregleda 140 reakcija 1 komentar(a)
Milan Petrović, Foto: Saša Ivanović
Milan Petrović, Foto: Saša Ivanović

Nakon godinu dana pauze, ljubitelji džez muzike imaće priliku da i ovog septembra uživaju uz zvuke ne samo ovog, već i drugih srodnih pravaca na 15. Petrovac Jazz festivalu.

Ove godine zbog aktuelne pandemije izdanje će biti skraćeno na svega nekoliko dana, pa će tako manifestacija početi 3. a završiti 6. septembra.

Kako bi ispoštovali sve epidemiološke uslove, program festival neće biti na previše lokacija, svega dvije koje ispunjavaju sve uslove i u kojima je moguće napraviti distance među gostima. Tako će prva tri festivalska dana biti održana na terasi Palas Lux hotela u Petrovcu, dok će posljednji dan u program uživati gosti Etno sela Carević na Krimovici.

Festival otvara makedonska jazz pijanistkinja Ema Popivoda,a nakon njega će publika imati priliku da čuje kvintet Maksa Kočetovog.

Drugo festivalsko veče nastupa Moba Jazza kao predstavnici Nišville festivala sa kojim PJF sarađuje već godinama, zatim gost iz Makedonije Sašo Popovski, izraelska muzičarka Depha Levya, a nakon njega publici će se predstaviti Simon Kiselički.

Posljednje veče u Petrovcu, a pretposljednje festivalsko nastupiće Milan Petrović sa kvartetom i Nada Pavlović sa bendom, a za završnicu na Krimovici ostavljen je koncert Orijena Riđanovića.

Festival se i ove godine realizuje uz podršku Opštine Budva, TO Budva, kompleksa Budvanska rivijera, Ambasade Izraela, Etno sela Carević i Cadmus cineplexxa.

Organizatori napominju da će se festival održati uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a da svi ljubitelji džeza posjete isti jer je ulaz slobodan.

Bonus video: