"Sea Dance" festival - kruna uspješne turističke sezone

Večeras nastupaju Tale Of Us, Sajsi MC, Klinac, Ognjen i domaćini Audiostorm, P.S, O.G. feat Distortion i Necke

12205 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Bajaga sa bendom nastupio na otvaranju festivala, Foto: Sea Dance
Bajaga sa bendom nastupio na otvaranju festivala, Foto: Sea Dance

”Sea Dance” festival počeo je preksinoć na plaži Buljarica kod Budve.

Poseban dan, ove sezone dodat kako bi se pojačala festivalska ponuda, bio je nošen fantastičnim i izuzetno inspirisanim nastupima Meduze i Satorija, kao i velikana roka ovih prostora Bajage i njegovih Instruktora.

Hedlajneri su prve večeri biranim riječima govorili o lokaciji festivala, kao i o prilici da nastupaju pred brojnom publikom, jer je ovaj nastup jedan od rijetkih koji imaju ove godine.

Organizatori procjenjuju da je prvo veče pratilo više od šest hiljada ljudi.

Kako je i najavljeno, ulaz na festival bio je pod propisanim mjerama i kontrolom potrebnih kovid dokumenata što je rigorozno sprovođeno kako bi se od festivalskog prostora napravila potpuno bezbjedna zona.

Meduza
Meduzafoto: Sea Dance, Meduza

Uprkos dužem procesu organizacija ulaska, što je za neke značilo i brzo angtigensko testiranje, na ulazima ni u jednom trenu nisu zabilježena čekanja, niti gužve.

Regionalna rok legenda Bajaga je sa svojim Instruktorima na “Sea Danceu” donio pravi rokenrol. Nad tirkiznom uvalom odjekivali su vanremenski hitovi ovih muzičkih majstora, a najemotivnije je bilo kada su u glas sa publikom pjevali “Godine prolaze”, “Muzika na struju”, “Moji su drugovi”, “Tišina”, “Ti se ljubiš” i “Plavi safir”.

”Vremeplov zvani Bajaga i Instruktori plovi već punih 36 godina i ovo je jedno od najljepših mjesta na koje je sletio”, rekao je Bajaga tokom nastupa.

Multitalentovani umjetnik Satori donio je magiju na kroz svoj jedinstveni live nastup, satkan od emocija i etno-elektronskog zvuka. Publika je imala priliku da čuje numere sa njegovog dolazećeg albuma “Vinča”, a najveću pažnju zadobile su obrade tradicionalnih narodnih pjesama “Moj dilbere” i “Đelem đelem”.

Satori je izrazio oduševljenje što je dio “Sea Dance” festivala:

”U momentu kada stigneš, pomisliš - da, ovo je život! Samo na Balkanu se može vidjeti takvo kolektivno plesanje i uživanje u muzici”.

Satori
Satorifoto: Sea Dance

Planetarno popularni producentski trojac Meduza, apsolutno oduševljeni lokacijom festivala, premijerno su predstavili jadranskoj obali svoj specifičan “Meduza sound”. Nastup su otvorili svojim novim remiksom pjesme “Bad Habits” od Eda Širana, dok su publiku do usijanja doveli festivalskim himnama kao što su “Piece of Your Heart”, “Lose Control” i “Paradise”.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je posjetio otvaranje festivala, izjavio je da “Sea Dance” vidi kao “krunu uspješne turističke sezone”.

”Ovo je događaj koji budi i afirmiše kosmopolitsku svijest, mislim da će u publici biti prisutno više od 40 nacionalnosti. Radujemo se ovakvim događajima i nadamo se da će ovakvih sadržaja u Crnoj Gori biti sve više. Organizatori su sve uradili da se poštuju epidemiološke mjere”, rekao je Abazović.

Večeras će na glavnom stejdžu nastupiti Tale Of Us, Sajsi MC, Klinac, Ognjen i domaćini Audiostorm, P.S, O.G. feat Distortion i Necke.

Bonus video: