Schiller napravio spektakl na otvaranju

Za zagrijavanje pred Schillerov nastup bio je zadužen podgorički DJ Novak Radulović, nekadašnji član dua Vill&Vash. Iako je prije nekoliko godina sa svojim kolegom iz dua Adnanom Ademovićem nastupio na City Groove festivalu, ovoga puta Novak je svoj set prilagodio nastupu glavne zvijezde

3054 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Mediatag/Nebojša Perković
Foto: Mediatag/Nebojša Perković

Svjetska muzička zvijezda Schiller preksinoć je imao nastup na šestom festivalu City Groove, što je ujedno i njegov prvi nastup u Crnoj Gori. Njemački muzičar, producent i autor čiji su albumi objavljeni u preko 27 zemalja, već dvije decenije stvara audio-vizuelnu magiju u kojoj je uživala podgorička publika na otvorenim terenima Bemax arene. Ovaj vizionar, koji svojom muzikom mijenja pravila, preksinoć je postavio nove standarde kada je muzički šou u pitanju s obzirom na to da je napravio audio-vizuelni spektakl u kojem su uživali svi prisutni na festivalu.

Schiller je u glavni grad Crne Gore doputovao dan ranije i s oduševljenjem dijelio utiske na društvenim mrežama, a tu svoju pozitivnu energiju prenio je i kroz sve kompozicije uz koje je publika igrala tokom čitavog koncerta.

Za zagrijavanje pred Schillerov nastup bio je zadužen podgorički DJ Novak Radulović, nekadašnji član dua Vill&Vash. Iako je prije nekoliko godina sa svojim kolegom iz dua Adnanom Ademovićem nastupio na City Groove festivalu, ovoga puta Novak je svoj set prilagodio nastupu glavne zvijezde.

”Tokom pandemije sam otkrio noviju muziku i instrumente, obraćao više pažnje na prirodu i prirodni zvuk, skupljao sam i snimao memove preko telefona, pa sam odlučio da započnem novi projekat, nešto što me je oduvijek ispunjavalo. Ne znači da će ovaj moj trenutni pravac ostati takav kakav jeste, vjerovatno će se mijenjati jer umjetnost ne dozvoljava da budete statični ili konstantno isti, već da se mijenjate, a ne da pratite trendove”, pojasnio je Novak i dodao da je, kad je u pitanju projekat Vill&Vash, njegov kolega Adnan samostalno nastavio da radi pod tim imenom.

Posebno mu je drago što je imao priliku da nastupi ispred Schillera.

”Za City Groove spremio sam sporiji tempo, nešto laganije s obzirom da Schilerov rad pratim pomno posljednjih godina, tako da znam kakva muzika je u pitanju. Nisam želio da svojim setom odskačem od toga, već sam se prilagodio glavnoj zvijezdi kako bih mu pružio uvertiru kakva dolikuje ovakvoj zvijezdi”, naglasio je Novak.

Vijest da dolazi Schiller dočekao je s oduševljenjem.

”Posebno mi je drago bilo što sam dobio priliku da nastupam prije njega. Dijeliti binu s jednim takvim imenom je velika čast i privilegija. Uspjeli smo čak i da popričamo, bio je veseo i razdragan i jedva sam čekao da završim svoj set i uživo čujem Schillera”, ispričao je Novak.

Za razliku od njega, DJ Mr Lekka koji je nastupio nakon glavne zvijezde svoj set nije prilagodio Schilleru.

”Odradio sam svoj set kako sam planirao. To je bio set nakon glavne zvijezde festivala, tako da nema toliko težinu hoće li biti blisko njemu. Mnogo je bilo bitnije da DJ koji nastupa prije njega, to jeste Novak, svoj set prilagodi”, kazao je Mr Lekka.

Dobro raspoloženje koje je vladalo tokom nastupa Novaka i Schillera, Mr Lekka je imao zadatak da nastavi, a tvrđi set u odnosu na njih dvojicu nije iznenadio prisutne koji su plesali i trudili se da isprate ritam koji je diktirao.

”Bio sam raspoložen maksimalno, došao sam s pozitivnom energijom i drago mi je što sam uspio da je prenesem na one, koji su uprkos kasnim satima ostali do kraja”, zaključio je on.

Večeras ulaz slobodan

U okviru druge festivalske večeri bio je zastupljen pop-rok, gdje su nastup imali cetinjski gimnazijalci koji čine bend Prizma, ansamb Toć i regionalna zvijezda Toni Cetinski. Završna noć City Groove festival biće obilježen nastupima DJ Shar, KPD i Norman Doray, dok će ulaz biti slobodan.

Za ulazak na festival, poštujući propisane epidemiološke mjere, posjetioci kod sebe moraju imati jedan od četiri dokumenta - da su prebolovali Kovid-19 i da je od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa prošlo najmanje 15, a najviše 180 dana, dokument koji dokazuje da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Kovida-19, negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski brzi test-BAT ne stariji od 48 sati. Za one koji nemaju neki od propisanih dokumenata, organizatori su obezbijedili brze testove koji će se raditi u prostorijama u kojima je bio punkt za vakcinisanje u sklopu kompleksa Bemax arene. Cijena brzog testa je pet eura.

Bonus video: