Dino će biti vokal, klavijaturista i gitarista sastava Whitesnake

Jelusić je član multi-platinaste prodajne grupe Trans-Siberian Orchestra

4445 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U julu ove godine Whitesnake je objavio da je za svoju predstojeću turneju angažovao hrvatskog pjevača i multiinstrumentalistu Dina Jelusića.

Jelusić je član multi-platinaste prodajne grupe Trans-Siberian Orchestra, a ranije je bio dio Dirty Shirleya (sa legendarnim Džordžom Linčom), Animal Drivea (koji je nažalost prestao da postiji) i snimao sa mnogim drugim sjajnim muzčarima. Osim što je frontmen, njegov glavni instrument su klavijature, ali takođe svira bas, gitaru i bubnjeve. Završio je muzičku akademiju i bavio se pozorištem.

Upitan u novom intervjuu za Antihero Magazine kakva će biti Dinova uloga na posljednjoj turneji Whitesnakea, vođa benda Dejvid Koverdejl rekao je:

”Godine 2019. Dinov bend je svirao prije nas u Zagrebu, pa sam rekao: ‘Ko je to, je*ote?”. I htio sam da kažem: ‘Vau, to dijete je super’ A Džoel je rekao: ‘Da, radio sam s njim u Trans-Siberian Orchestra. On je sjajan momak’. Na to sam odgovorio, “Taj tip je zmija, ortak”. I rekao sam: “Ne govori mi ništa. Držaću oči i uši na njemu’”, ispričao je Koverdejl koji se nada da će ova turneja sa Dinom biti fantastična.

”Momak je sjajan, jedva čekam da pjevam sa njim. Već imam tri pjevača koji su dovoljno dobri da budu frontmeni, sa Majklom Devinom i Mišelom Lupijem i Rebom Bičom; oni su zaista odlični pjevači. Šta nije u redu sa tim da ćemo imati još jednog? I mislim da je super momak. On trenutno ima zakonske probleme, ali talenat, vjera i hrabrost će uvijek pobijediti. Jedva čekam da počnemo sa probama”, kaže Koverdejl.

I Dino je za More Than Words pričao o svom angažmanu u Whitesnakeu:

”Pa, David je spomenuo da bi volio da napišemo neke pjesme za Whitesnake. Na turneji ću svirati klavijature. Baviću se pratećim vokalom. Sviraću gitare na nekoliko pjesama. I to je koliko ja znam”, objasnio je.

Na pitanje da li je tužan što zna da će ovo vjerovatno biti oproštajna turneja Whitesnakea, Dino je rekao:

”Pa, ne. Svaki bend ima datum završetka karijere. Whitesnake traje više od 40 godina - od ‘78. ili ‘77., kada je izašao prvi album. Ali ponosan sam što sam posljednji član Whitesnakea ikada”, ispričao je on.

Bonus video: