Širan: Vilijams mi je pomogao da promijenim način života

Muzičar Ed Širan priznao kako se često nakon koncerta osjećao usamljeno

1682 pregleda 1 komentar(a)
Ed Širan, Foto: Reuters
Ed Širan, Foto: Reuters

Muzička zvijezda Ed Širan priznao je kako mu je slavni stariji kolega Robi Vilijams pomogao da promijeniti način života. Crvenokosi 30-godišnji pjevač otkrio je da se ranije znao naći u prilično opasnim situacijama tokom turneja, no upravo je Vilijams bio uz njega u tim teškim trenucima.

Prema Širanovim riječima, kao solo izvođač često se znao osjećati usamljeno i imati osjećaj kako nema nikoga uz sebe nakon što bi nastup završio. Kako nije želio da ga ljudi sažalijevaju, opisao je da bi odlazak na neko novo mjesto često značio tumarenje po klubovima, s obzirom na to da su ostali članovi njegove ekipe bili stariji, oženjeni i roditelji, pa nisu bili zainteresovani za partijanja.

U razgovoru za The Sun vlasnik hita “Shape of You” je rekao:

”Napravio sam puno grešaka. Doslovno sam izlazio sam, ne poznajući nikoga, ulazio u barove i išao gdje bi me noć odvela. Završavao bih u situacijama koje su bile prilično opasne i kad sad razmislim, puno puta mogle su se dogoditi ružne stvari i vrlo sam zahvalan na tome što nisu”.

Naglasio je i kako bi, baš poput svojih prijatelja iskusnih muzičara koji su ga vratili na pravi put, i sam volio da na isti način pomogne mladim zvijezdama u usponu. Dodao je i kako osjeća “iskrenu povezanost” s Robijem Vilijamsom nakon što ga je kontaktirao i objasnio kako solo izvođači znaju “završiti loše kad se oslanjaju na različite stvari”, dok njihov bend nije uz njih.

”Vodio sam dugi razgovor s njim i bio je jako brižan prema meni. Još uvijek me često provjerava kako sam. A sad i ja to pokušavam da napravim za mlađu generaciju jer taj potez uistinu cijenim”, napomenuo je Ed Širan, čiji je album “Equals” objavljen juče i kojeg opisuje kao rezultat krize odrastanja.

Objasnio je da je odrastao dok je radio na albumu, te da se osjeća kao zrela osoba s obzirom na to da se na njemu dodirnuo rođenja svog prvog djeteta, ali i smrti svog prijatelja i tour promotora Mišela Gudiskog.

Širan i njegova supruga Čeri postali su roditelji djevojčice kojoj su dali ime Lira u avgustu 2020. godine, a muzička zvijezda je otkrila kako bi volio imati još djece.

U razgovoru za podcast Open House u julu, Ed je kazao:

”Ja bih očito bio superzahvalan kad bih mogao imati još djece, ali mislim da su djevojčice puno superiornije od dječaka. Budući da sam i sam muško, osjećam da to mogu reći. Imamo sreće što smo dobili i jedno dijete, ali stvarno bih volio imati još. Srećan sam jako i zbog jednog djeteta, pa i ako se ništa više ne dogodi, jako sam zadovoljan, zaista”.

Bonus video: