Robert Plant ne može da sluša neke svoje pjesme

Plant je predvodio “Led Zeppelin” do razlaza 1980. i od tada je samo 2007. svirao ponovo sa basistom Džon Pol Džounsom i gitaristom Džimijem Pejdžom, kao i sinom preminulog bubnjara Džona Bonama
102 pregleda 2 komentar(a)
Led Zeppelin, Foto: Beta/AP
Led Zeppelin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.11.2017. 14:42h

Frontmen legendarnog rok benda “Led Zeppelin”, Robert Plant priznao je da više ne može da sluša neke od pjesama koje je snimio sa svojom grupom tokom dugogodišnje plodonosne karijere.

Plant je predvodio “Led Zeppelin” do razlaza 1980. i od tada je samo 2007. svirao ponovo sa basistom Džon Pol Džounsom i gitaristom Džimijem Pejdžom, kao i sinom preminulog bubnjara Džona Bonama.

Mada je britanski pjevač poznat po tome što na svojim solo nastupima redovno izvodi i neke od hitova “Led Zeppelina”, on je u intervjuu za "The Guardian" otkrio da više ne može da podnese neke od pjesama koje su mu donijele slavu.

"Pjesme kao što je 'Baby I'm Going To Leave You'... Danas su mi moji vokali na toj pjesmi užasni. Bolje bi bilo da sam ćutao", oštar je bio prema sebi Plant.

On je takođe pričao i o sabraćajnoj nezgodi koju je doživio 1975, kada je sa autom izletio sa puta, zbog čega je bio vezan sedam mjeseci za invalidska kolica u trenutku kada je bend bio na ivici pucanja.

"Cijeli taj album 'Presence' je ispunjen bolom. Plus je bratstvo u bendu u tom trenutnu bilo razvučeno do granice pucanja. Sjećam se da sam sjedio u maloj sobi na granici sa Velsom i govorio mojoj djevojci: 'Ako želiš zaista da saznaš kakav ću biti kada se 'Zeppelini' raspadnu, evo ga - to je taj trenutak'. A ona mi je odgovorila: 'Ne želim da budem ostavljena sama u sobi sa tom informacijom, to je za mene previše'. I to je upravo i bio razlog kraja - bilo je to previše za sve", objasnio je pjevač.

Plant je prošlog mjeseca objavio novi solo album "Carry Fire" i još jednom odlučno poručio da se “Led Zeppelin” nikada neće ponovo okupiti.

"Ne možete se zaista vratiti u prošlost. Dovoljno mi je teško kad moram da ponavljam stvari koje su stare godinu dana, a ne nešto što je 50 godina staro. Moramo nastaviti dalje", smatra on roker.

Bonus video: