Sting u martu nastupa u Sarajevu i Zagrebu

Planirano je da koncert traje dva sata, a pored starih, publika će imati priliku da čuje i numere sa novog albuma “The Bridge”, koji izlazi 19. novembra i već je najavljen uspješnim radijskim singlom “Rushing Water”

2632 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Balazs Mohai
Foto: Balazs Mohai

U okviru turneje “My Songs”, u martu naredne godine koncerte u Sarajevu i Zagrebu održat će jedna od najvećih muzičkih zvijezda - Sting, najavili su organizatori.

Sarajevski koncert najvljen je za 19. mart u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” - Zetra, dok će se zagrebački održati dva dana kasnije u Areni, piše Al jazeera.

Sting u Sarajevo i Zagreb dovodi i svoju kompletnu produkciju - sound, light i video - čime je potpuni užitak na svjetskom nivou na ovim koncertima zagarantovan.

Stingov koncert ‘My Songs’ bujan je i dinamičan šou koji sadrži njegove najomiljenije pjesme, napisane tokom slavne karijere ovog 17-strukog dobitnika nagrade Gremi, kako s grupom The Police, tako i kao solo izvođač. Pozdravljen kao ‘majstorska izvedba od početka do kraja’ koncert ‘vodi obožavatelje na muzičko putovanje kroz vrijeme’, s hitovima poput “Fields of Gold”, “Shape of my Heart”, “Roxanne” i “Demolition Man” i čini jedan nezaboravan događaj.

Planirano je da koncert traje dva sata, a pored starih, publika će imati priliku da čuje i numere sa novog albuma “The Bridge”, koji izlazi 19. novembra i već je najavljen uspješnim radijskim singlom “Rushing Water”.

Kao specijalni gost koncert će otvoriti Stingov sin, Džo Sumner sa svojim bendom.

Na turneji Stinga prati rok ansambl koji uključuje Dominika Milera na gitari, Džoša Friza na bubnjevima, Rufusa Milera na gitari, Kevona Vebstera na klavijaturama, Šanea Sagera na harmonici te Melisu Musikue i Genea Noblea kao prateće vokale.

Članovi Sting’s Fan Cluba imaće priliku pristupiti ekskluzivnim ulaznicama u pretprodaji, prije šire javnosti i to posjetom na www.sting.com od srijede, 10. novembra. Ulaznice za oba koncerta su u prodaji od petka, 12. novembra, putem Eventim.hr sistema i na prodajnim mjestima Eventima u Hrvatskoj i preko servisa kupikartu u Bosni i Hercegovini.

Cijena ulaznica ua koncert u Zagrebu su od 320 do 830 kuna (od 43 do 110 eura), javila je Hina, dok za sarajevski treba izdvojiti za parter 69 (oko 35 eura) KM, fan-pit (samo 1.500 karata) 99 KM (50 erua), a za tribine tribine 99 KM (50 eura)

Bonus video: