Iskorak iz prepoznatljivih okvira

Nekadašnjeg pjevača bendova “Čovek bez sluha” i “Six Pack” ohrabrili su fanovi da samostalno radi singlove

1590 pregleda 0 komentar(a)
Miki Radojević, Foto: Privatna arhiva
Miki Radojević, Foto: Privatna arhiva

Frontmen, pjevač i autor većine numera pank sastava “Čovek bez sluha” i “Six Pack”, Miki Radojević, posljednjih godinu dana se posvetio objavljivanju solo pjesama.

To je prilika da ga publika upozna u novom svjetlu.

”Bliži se dvije godine kako je svijet zauvijek izmijenjen i kako se ova činjenica najnegativnije moguće odrazila na muzičku industriju. Stvaralačko biće u meni i gomila emotivnih mailova koje sam dobijao od postojeće fan baze nisu dozvoljavali da dignem ruke od dvoipodecinijske karijere i izlaz sam pronašao u samostalnom pisanju, komponovanju, sviranju i snimanju pjesama. Ohrabren sjajnim reakcijama, odlučio sam da sve to ozvaničim i podignem na ozbiljniji nivo”, ispričao je Radojević.

Izdavačka kuća Mascom ostvarila saradnju sa ovim izvođačem, te će pod njihovim okriljem Miki Radojević objaviti naredne solo singlove.

Prvi u nizu je pjesma “Izvini” koja govori o iskustvu pojedinca nakon mnogih društvenih i socijalnih turbulencija kojima je izložen. U muzičkom smislu, ovo Mikijev iskorak iz prepoznatljivih žanrovskih okvira:

”’Izvini’ je najskuplja riječ u srpskom vokabularu, a sama pjesma tekstualno je ono što se od mene i očekuje- neposredna i iskrena, otvorena za identifikaciju, bilo da ste milioner ili prosjak, sve dok ste ispravan čovjek. Muzički i produkcijski, iako je u zagrljaju melodičnog pank roka, ona prati trenutne standarde i flertuje sa industrijalom. Sveukupno je svakako smatram svojim krupnim korakom napred”, tvrdi Radojević.

Bonus video: