"neodgovorne osobe šire laži koje koštaju živote ljudi"

Džoni Mičel povlači svoju muziku sa platforme Spotifaj


"Spotifaj je postalo mjesto potencijalno smrtonosnih dezinformacija o koronavirusu. Laži se prodaju za novac", rekao je Jang, čiji je gest pozdravio generalni sekretar Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus

4213 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Poznata američka folk pevačica Džoni Mičel izjavila je da povlači svoju muziku sa platforme Spotifaj zbog dezinformacija o koronavirusu na tom sajtu, a to isto je nedavno učinio i muzičar Nil Jang.

"Odlučila sam da povučem svu svoju muziku sa Spotifaja", navela je čuvena pjevačica i dodala da podržava Janga u borbi protiv kontroverznog podkastera Džoa Rogana.

Pjevačica je navela da "neodgovorne osobe šire laži koje koštaju živote ljudi".

"Solidarna sam sa Nilom Jangom i globalnom naučnom i medicinskom zajednicom po to pitanju", rekla je Džoni Mičel (78) koja na platformi Spotifaj ima 3,7 miliona pratilaca.

Jang je ove nedjelje takođe povukao svoje pjesme sa muzičke platforme.

"Spotifaj je postalo mjesto potencijalno smrtonosnih dezinformacija o koronavirusu. Laži se prodaju za novac", rekao je Jang, čiji je gest pozdravio generalni sekretar Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus.

Rogan, čiji je ugovor potpisan sa platformom Spotifaj prošle godine procijenjen na 100 miliona dolara, optužen je da je odvraćao mlade ljude od vakcinacije protiv koronavirusa i promovisao neovlašćene terapije protiv tog virusa.

"Oni (Spotifaj) mogu da imaju Rogana ili Janga. Ne obojicu", rekao je Jang izražavajući nadu da će i drugi muzičari i izdavačke kuće učiniti isto.

Rogan, glumac u svom izuzetno popularnom podkastu "The Joe Rogan Experience" (Iskustvo Džoa Rogana), poziva na razgovore druge glumce, intelektualce, novinare i sportiste koji pričaju o raznim temama od letećih tanjira, psihodeličnih droga do savjeta za fitnes.

Međutim, Rogan je redovno na meti kritika i optužen je da promoviše teorije zavjere i dezinformacije. Čak je i Bijela kuća tokom godine javno osudila glumca koji je sugerisao mladima da ne prime vakcinu protiv koronavirusa.