nakon pritiska muzičkih zvijezda

Spotifaj najavio mjere protiv dezinformacija o koronavirusu

Svjetski broj jedan u strimingu muzike posebno će uvesti linkove u sve podkaste u kojima se pominje kovid, usmjeravajući svoje korisnike na činjenice i naučno utemeljene informacije, najavio je izvršni direktor i osnivač Spotifaja Daniel Ek u saopštenju za javnost

2540 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Svjetska platforma za slušanje muzike Spotifaj će preduzeti korake u borbi protiv dezinformacija o kovid-19 na svojoj platformi, saopštio je danas švedski provajder, nakon pokreta za bojkot koji je pokrenula rok legenda Nil Jang.

Svetski broj jedan u strimingu muzike posebno će uvesti linkove u sve podkaste u kojima se pominje kovid, usmjeravajući svoje korisnike na činjenice i naučno utemeljene informacije, najavio je izvršni direktor i osnivač Spotifaja Daniel Ek u saopštenju za javnost.

Poznata američka folk pjevačica Džoni Mičel izjavila je juče da povlači svoju muziku sa platforme Spotifaj zbog dezinformacija o koronavirusu na tom sajtu, a isto je nedavno učinio i muzičar Nil Jang.

Ona je navela da podržava Janga u borbi protiv kontroverznog podkastera Džoa Rogana ističući da "neodgovorne osobe šire laži koje koštaju živote ljudi".