Ne smijemo se nikad zasititi ljubavi

Operska umjetnica Milica Raičević i dan-danas sluša grupu Backstreet boys, dok sa sinom pjeva numeru od sastava S.A.R.S., “Veruj mi”

2068 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marija Stanković
Foto: Marija Stanković

Operska umjetnica Milica Raičević svoju ljubav prema muzici pokazala je od malena. Još kao srednjoškolka na takmičenjima osvajala je brojne nagrade. Muzičku akademiju završila je u Splitu u klasi profesorice Nelli Manuilenko iz Ukrajine.

Imala je veliki broj koncerata po Crnoj Gori i Hrvatskoj, a radila je i kao honorarni saradnik hora Hrvatskog narodnog pozorišta Split, sa kojim je učestvovala u radu na operama: “La gioconda” (Ponchielli), “Nabucco” (Verdi), “Machbeth” (Verdi), “I vespri Siciliani” (Verdi), “Povratak mornara” (Suppe), “Ukleti Holanđanin” (Wagner), “Cavalleria Rusticana” (Mascagni). Milica Raičević je 2013. godine stekla zvanje magistra opersko-koncertnog izvođenja.

No, pored klasike, Milica otkriva u kakvoj muzici uživa i šta sluša u slobodno vrijeme...

Prva pjesma koju pamtiš iz djetinjstva?

Pjesma koja je obilježila moje djetinjstvo i proslavila nastupe na terasi poslije ručka jeste “Život je tužna arija” od Viktorije. Kad kažem proslavila, mislim na to da su me moji drugari iz Bulevara revolucije zapamtili po njoj.

Prva kaseta/CD koji si kupila zbog neke pjesme?

Prvi kupljeni CD je bio od grupe Backstreet boys. Zvučaće vam smiješno, ali i dan-danas znam pustiti neku njihovu pjesmu.

Pjesma koju pjevaš na karaokama?

”Od zlata jabuka”, kultna pjesma od Yu grupe. Mnooogooo dobra, stara stvar.

Pjesma koju puštaš na žurkama?

Daft Punk - “Instant crush”. Šteta što su se povukli sa muzičke scene jer vjerujem da su kao kvalitetni muzicari imali još štošta da nam “ponude”.

Pjesma koju si najviše slušala na reapeat?

Pjesma “Jesus to a child” (George Michael) je ta koju najviše slušam. Tekst sa ozbiljnom pričom/porukom, ušuškan u melodiju koja je smirujuća.

Pjesma koja ti se sviđa, ali ne želiš da priznaš?

Pa, kao klasičar i neko ko se bavi kvalitetnom muzikom, kako kazu, ne bih trebala/smjela slušati narodnu muziku.:) Ali, šta ću kad volim čuti zdravi, lijepi glas Harisa Džinovića i njegovu pjesmu “Rano je za tugu”.

Pjesmu koju više ne možeš da čuješ?

Mislim da je nema... naravno, nekad dođe do zasićenja određenog repertoara i plej liste, ali striktno neke pjesme - ne.

Pjesma koja te podsjeća na ljubav?

”Can’t get enough your love baby” od gospodina Beri Vajta. Jer se i ne smijemo nikad zasititi ljubavi!

Najromantičnija pjesma?

Pjesma Nore Džouns “Come away with me”, jednostavna a tako romantično zavodljiva.

Pjesma koju pjevaš sinu?

Mogu reći da je sinovljeva i moja himna pjesma grupe S.A.R.S “Veruj mi, ne treba mi niko samo trebaš mi ti...”. Katkad, kad smo razdvojeni, zna me pozvati na telefon da zajedno otpjevamo refren i onda mi momentalno spusti slušalicu (smijeh).

Praznična pjesma?

Mnogo mi je sladak duet Blejka Šeltona i Gven Stefani “You make it feel like Christmas”.

Ljetnja pjesma?

”Parlami d’amore Mariu” od Vitorio de Sica.... kancona koja me asocira na Portofino, časicu vina i miris mora.

Bonus video: